Vi ser dobbelt, vi sender to pakker blomsterfrø, når du køber én. klik her og se hvilke frø det gælder.

PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Heister Æble 'Rubinola'

Heister Æble 'Rubinola'

Produktinformation

549,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Søger du et højt, flot, rigtbærende æbletræ, der giver en god æblehøst med lang holdbarhed, så er den nyere sort ‘Rubinola’ interessant at se nærmere på. Sorten er robust og sund. Rubinola-æbletræet bærer meget velsmagende, saftige og sprøde sensommer-æbler, der modner i september måned. Rubinola-æbler er vitaminrige spiseæbler med skøn, lidt krydret smag. Opbevarer du Rubinola-æbler rigtigt, kan de let holde sig lige til jul.

Ikke på lager

Rubinola er en meget sund æblesort, der bærer søde, skønne æbler med flot orange-gul grundfarve og varm, rød dækfarve. Rubinola-æbletræets frugter har meget fint, lyst frugtkød med god, velafbalanceret syrlig-sød, aromatisk smag. Rubinola er oprindeligt en tjekkisk krydsning af æblesorterne ‘Rubin’ og ‘Prima’ fra 1980. I Danmark blev Rubinola-æblesorten første gang plantet, og afprøvet i forhold til økologisk dyrkning, i 1996 i Årslev på Fyn. Siden er denne sort blevet populær og dyrkes i mange haver i Danmark. 

Når du planter en ‘Rubinola’ Heister, skal du vide, at den ikke er selvbestøvende. Det er derfor vigtigt at du planter din nye ‘Rubinola’ Heister i nærheden af andre æblesorter, der kan fungere som bestøvere. Æblesorterne ‘Rød Aroma’, ‘Topaz’ og ‘James Grieve’ er alle rigtig gode som bestøvere for sorten ‘Rubinola’ . Måske har du i forvejen gode æbletræer i haven, der vil kunne bestøve din nye Heister. Ellers kan du overveje at investere i ‘Rød Aroma’, ‘Topaz’ og ‘James Grieve’ som standard-æbletræer eller Heister . Du kan også vælge ‘Rød Aroma’ og ‘James Grieve’ som dværgæbletræer.

Når du planter Heister æbletræer i haven, får du prægtige store frugttræer, der med tiden vil bære mange æbler. Din nye ‘Rubinola’ Heister er podet på en A2-grundstamme, der giver en fremragende vækst. Du modtager din Rubinola-heister i en solid 15 liters potte, klar og lige til at plante ud i haven. Højden på ‘Rubinola’ Heistere er 175-200 cm ved levering.

Bestøvningsoversigt for æbler

A-kvalitet
Leveres i 15 l. potte
Leveringshøjde omkring 150-200 cm.
Grundstamme A2,
Æbletræer på vildstamme A2 bliver 6-8 meter, alt efter sorten og beskæringen.
Træet er ikke klippet på den gennemgående stamme.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)