PlanteCenter Fyns logo

Æbler der modner i august

August måneds æblesorter 

Æblehøst i august

De første, søde sommeræbler, er noget af det skønneste ved frugthaven i august. Måske har du allerede rigtbærende æbletræer i din have, og tænker at supplere med gode sorter, der modner tidligt. Eller også er du netop ved at anlægge din helt nye frugthave, og ønsker sorter, der modner i de dejlige solvarme augustdage. August måned byder både på saftige og sprøde, rødkindede æblesorter, og en enkelt sød og velsmagende grøn-gul æblesort.

Produkter

Rødkindede eller grøn-gule spiseæbler og madæbler

Der findes flere fantastiske, tidlige æblesorter, der er en fornøjelse at høste i haven i august måned. Både saftige og søde spiseæbler, og velsmagende sorter, der egner sig rigtig godt til skønne retter, most og mos. Ønsker du dig et æbletræ i haven med charmerende røde æbler, du kan høste allerede i august måned, er der to gode æblesorter, at vælge i mellem. 

De første modne æbler i august

De absolut første røde æbler, der er klar til høst, er sorterne ‘Transparente Blanche’,‘Skovfoged’ og ‘Discovery’. Disse tre sorter modner alle  i første halvdel af august. 

‘Transparente Blanche’ er skønne lysegrønne madæbler, der kan blive til uimodståeligt duftende æbletærter eller sunde æble-honning smoothies. ‘Skovfoged’ er også en æblesort, der er fremragende til husholdningsbrug, og samtidig et rigtig godt, sprødt og saftigt, spiseæble. Skovfoged-æblesorten er en historisk sort, der vokser i mange gamle frugthaver.  ‘Discovery’ er en nyere æblesort, der giver højrøde skønne æbler, lige til at plukke og sætte tænderne i. 

Flere gode tidlige æblesorter

Herefter følger æblesorterne ‘Rød Ananas’, ‘Ritt Bjerregaard’ og ‘James Grieve’, der modner i slutningen af august og begyndelsen af september. ‘Rød Ananas’ giver små, kønne hvid-gule og mørkerøde førsteklasses spiseæbler, som egner sig rigtig godt til sprøde sommersalater, og som ser meget dekorative ud i en frugtskål. ‘Ritt Bjerregaard’ er en nyere sommersort, der giver saftige og søde frugter. ‘James Grieve’ er en sort, der er let at dyrke, og som vil give dig en flot høst af blanke røde æbler. 

Grøn-gule august-æbler  

Transparente Blanche-æbler er friske, lysegrønne madæbler af rigtig god kvalitet, der trives fantastisk godt i det danske klima. Med transparente Blanche-sorten kan du allerede i august, trylle lækre retter som bagte æbler, æblemos eller most frem i køkkenet. Søger du en æblesort, der giver lækre grøn-gule spiseæbler, så er det sorten ‘Bøghs citronæble, med de fine aromatiske frugter, der er et godt valg. De er skønne at spise, friskplukkede i haven en sommerdag sidst i august.