Blomsterfrø

Vil du gerne have en smukt blomstrende blomstereng, et frodigt blomsterbed eller højbede fulde af smukke sommerblomster, er der god grund til at købe kvalitets-blomsterfrø.  På den måde får du det flotteste resultat. Mange af de frøblandinger, der er til salg i butikkerne indeholder blot frø til mindre områder. Vil du gerne have mange blomster, der dækker et større areal, er det mange gange bedre at købe en større pose frø. 

 

Gode Blomster-frøblandinger til gavn for havens bier, sommerfugle og andre insekter

Dyrkning af blomster, der er til gavn for bier, sommerfugle og andre insekter er noget mange i dag er meget opmærksomme på. Er der gode betingelser for insekter og nyttedyr i haven, vil din have som bonus tiltrække mange gode bestøvere. Det er i sidste ende til gavn for dig som haveejer, fordi du vil opleve at dine frugttræer og frugtbuske bestøves og sætter rigeligt med dejlig, dansk sommer- og efterårs-frugt. Det er samtidig godt for naturen, at der også i haverne er gode fødekilder for insekter og nyttedyr. 

 

De flotteste Frøblandinger til haven

Søger du spændende blandede blomsterfø til din have, er der heldigvis mange gode kvalitets-frøblandinger at få. Måske søger du blomsterfrøblandinger med mange forskellige slags blomster, der giver en rig variation af farver og dufte. Med frøblandinger der er sammensat af flere spændende blomsterfrø, vil du kunne nyde havens blomsterpragt både sommer og begyndende efterår. 

 

Der er mange muligheder når du køber blomsterfrø. Du kan så dine blomsterfrø i dekorative krukker, blomsterkummer eller højbede, eller de kan fylde dine blomsterbede i haven med en rigdom af smukke blomster. Har du større arealer, du kunne tænke dig at omdanne til en blomstrende blomstereng, er det bestemt også en spændende mulighed. 

 

Skab en fantastisk Blomstereng

Har du et område af haven eller en del af din grund, du kunne tænke dig at lave til en frodig blomstereng, så er det en fordel at vælge blomster frøblandinger i store mængder. Du kan få flere forskellige Blomstermark-frøblandinger der kan forvandle større områder til flot blomstrende bakker, enge eller marker. Mange af de frø, du investerer i, når du køber en blandet pakke med blomsterfrø, er flerårige. Du vil altså med stor sandsynlighed få glæde af de blomster frøet danner i to sæsoner. 

 

Vil du gerne så blomsterfrø, så du får en smukt blomstrende eng i de dejlige sommerdage, er det en god ide at købe Blomsterfrø som storkøb. Hvis du ved ca. hvor mange kvadratmeter du gerne vil tilså med blomsterfrø, kan du købe frø, der passer til det ønskede areal. Når du køber pakker med frø til store bede eller blomsterenge, er det bedst at vælge blandinger der indeholder vermiculit. Det gør frøene lettere at fordele jævnt, på en naturlig måde. Vermiculit er et naturligt mineral, der er gavnligt når du sår Blomsterfrø. 
Blomsterfrø til den frodige grøftekant

Måske er der en grøftekant du gerne vil gøre særligt attraktiv for bier og sommerfugle, eller måske er der en del af din haves randområde, du gerne vil omdanne til en blomstrende grøftekant. Sår du Blomsterfrø, vil du kunne skabe et dekorativt insekt-paradis og 

blomsterpragt i sommermånederne. Vil du gerne så så biovenlige blomsterfrø som muligt, er det godt at vælge blandinger, der indeholder blomster, der i forvejen findes vildtvoksende i Danmark. Du kan f.eks. gå efter en blomsterblanding med kulørte Kornblomster, højrøde Kornvalmuer og smuk Røllike.

 

Såning af Blomsterfrø i april-juni

Frøsåning er en af de haveglæder man kan give sig i kast med i foråret. Fra april måned til juni måned kan du så blomsterfrø. Der kan være forskel fra frøblanding til frøblanding, på hvornår det er optimalt at så. Nogle blomsterblandinger anbefales til såning i maj, mens andre kan plantes enten tidligere eller senere. Det er en god idé at følge de anbefalinger, der er angivet på den blomsterblanding du vælger. 

 

En god tommelfingerregel er at jordtemperaturen helst skal ligge på 10-12 grader, når du sår dine Blomsterfrø. Er temperaturen for lav, mugner dine Blomsterfrø, eller også ender de som fuglefrø. 

 

Forspiring og spiring af blomsterfrø 

Du behøver ikke forspire dine blomsterfrø. Dine blomsterfrø kan fint sås udendørs fra april til maj måned, når jordtemperaturen er omkring 10-12 grader. Vil du alligevel gerne fremskynde blomstringen, kan du naturligvis vælge at lade dine blomsterfrø spire i drivhus, væksthus eller indendørs. Lader du din frøblanding spire indendørs for siden at plante dem ud i krukker eller altankasse, skal du være opmærksom på at overgangen fra et meget beskyttet voksested til en placering, der er mere udsat, kan være en brat overgang for de spæde sommerblomster. Du kan sætte dine blomsterfrø til spiring midt i marts måned, gerne hvor de får rigeligt med lys. Hvilke blomsterfrø er der i de bedste blomsterblandinger 

Hvilke blomsterblandinger der er de bedste, afhænger selvfølgelig af hvad det er for et bed eller eng med blomster, du gerne vil skabe. Måske vil du gerne have en frøblanding, der giver dig eksotiske blomster, måske søger du europæiske og danske blomsterfrø eller måske er du særligt interesseret i en frøblanding til gavn for havens insekter. Der produceres ikke blomsterfrø i større stil i Danmark, så derfor vil mange frøblandinger indeholde importerede frø. De frøblandinger du kan købe ved Plantecenter Fyn er tyske, og af rigtig god kvalitet. 

 

Blomsterfrø med blomster vi kender fra charmerende, gamle, danske haver

Måske vil du gerne skabe et blomsterbed eller en blomstereng, der minder om landsbyhaver og sommeridyl fra gamle gårdhaver. Det kan du gøre ved at vælge frøblandinger, der giver dig blomster, der traditionelt har været dyrket i mange danske haver i generationer. Du kan f.eks. få blomsterblandinger med smukke Studenternelliker og Margueritter, der også kan plukkes og sættes i vaser som afklippede blomster på middagsbordet. Andre charmerende blomster, du også kan få i spændende blomsterblandinger er Valmue, smuk Rød Hør og Gyldenlak. Frøblandinger med blomster, der også findes vildtvoksende i Danmark

Kornblomst, Kornvalmue, Røllike og Morgenfrue er nogle af de blomster der indgår i mange populære blomster-frøblandinger. Mange vælger netop disse blandinger, fordi de indeholder blomster, der også findes i den mere vilde, danske natur. Kornblomst, Kornvalmue, Røllike og Morgenfrue giver god næring og er en vigtig fødekilde for insekter som møl, bier, humlebier.

 

Så smukke blomster fra Europa

Måske kunne du tænke dig nogle af de smukkeste blomster, der også kendes fra sydligere egne af Europa. Flere blomster-frøblandinger indeholder frø fra nogle af de flotteste europæiske blomster. Du kan f.eks. få blomster-frøblandinger med fin Sløjfeblomst, kønne Dværglupiner og duftende Basilikum.  

 

Ønsker du en blomsterblanding med frø, der giver blomsterarter, der er mere usædvanlige, vil du nok synes en blanding med Jomfruskørt, Moldavisk dragehoved og Guldgraverblomst. 

Convolvulus tricolor er det botaniske navn for Jomfruskørt. Jomfruskørt er meget farvestrålende og rigt blomstrende sommerblomster . Dracocephalum moldavicum er det latinske navn for Moldavisk dragehoved. Moldavisk dragehoved er kønne, blå-lilla læbeblomster med bladvækst der dufter af citrus. Laylia platyglossa er den botaniske betegnelse for Guldgraverblomst. Guldgraverblomster er meget smukke citrongule blomster med dekorative, hvide spidser på kronbladene. Blomsterfrø på nettet

Salg af blomsterfrø er almindeligt i mange supermarkeder som Coop, Bilka, Aldi, og du kan også finde blomsterfrø i byggemarkeder som Jem og Fix og lignende. Du kan også købe frø fra udlandet via ebay, Wish osv. Det er et sats, fordi du som oftest ikke har særlig mange oplysninger eller viden om import og forhandlere. 

 

Du kan også mange steder købe frø i en lokal butik, der sælger planter. Her er du i direkte kontakt med med planteskoleejere eller gartnere, der kan give dig gode råd og vejledning omkring valg af blomsterfrø, såning, vanding og meget mere. Når du vælger at købe dine blomsterfrø ved et online plantecenter som Plantecenter Fyn, vil du få samme gode service, som du vil kunne forvente i en fysisk planteskole. Vi sælger Haveplanter og frø af bedste kvalitet, og rådgiver dig gerne telefonisk eller pr mail, hvis du skulle have spørgsmål. 

 

Der er mange fordele ved at handle blomsterfrø online, hvis de vel at mærke køber dine frø ved en seriøs forhandler. Du kan i fred og ro udvælge de frøblandinger, du er mest interesseret i. Når du har købt dine nye blomsterfrø, får du dine frøblandinger sendt og leveret lige til døren. 

 

Nemme blomsterfrø, der giver det flotteste Blomsterbed

De blomsterfrø du kan købe i spændende blandinger her ved Plantecenter Fyn, er blandinger der indeholder det naturlige mineral Vermiculit. Vermiculit gør blomsterfrøene lettere at sprede ud, så de fordeles jævnt. Når du vælger en blomsterfrøblanding med Vermiculit giver du samtidig dine frø gode betingelser for at spire og gro. Blomsterfrø til krukker, højbede, altankasser

Selvom du måske ikke har mulighed for at dyrke store arealer med blomster, kan du have meget glæde at Blomsterfrø af god kvalitet. Du kan f.eks. have smukke krukker med flotte sommerblomster på din terrasse, ved dit indgangsparti eller på din altan. Du kan også så blomster i din altankasse, hvis du vælger de mere lave Blomsterblandinger. Blomster i krukker eller altankasser er meget dekorative og skaber hyggelig sommerstemning med flotte farver og skønne dufte.

 

Kan man bruge gamle blomsterfrø?

Blomsterfrø du har haft liggende længe, er muligvis for gamle til, at du vil kunne få ret meget ud af at så dem. Der sker selvfølgelig ikke noget ved at prøve at forspire dem, og se om det kan lykkes at få dem til at gro, selvom de muligvis har ligget længere end anbefalet. Men ønsker du en hel blomstereng eller frodige bede med mange flotte blomster, er eksperimenter med gamle frø ikke anbefalelsesværdigt. Du risikerer at mange frø ikke bliver til noget, og derfor vil det færdige resultat næppe leve op til dine havedrømme. Så skønne lave blomster som et farverigt blomstertæppe

Ønsker du at skabe et areal med skønne lave blomster, kan du vælge mellem blomsterblandinger, der giver dig blomster i en højde på 20-60 cm eller 40-60 cm. Hvad der passer bedst ind i din unikke have, er helt op til dig, og mange gange også en smagssag. Lave blomster passer godt omkring en terrasse eller i et område af haven, hvor du gerne vil have udsyn over andre højere buske eller prydplanter. De frø, der giver lave blomster, kan både anvendes til krukker, blomsterkummer, højbede og større områder, hvor du gerne vil skabe gode betingelser for bl.a bier, humlebier og sommerfugle. 

 

Så frodige høje blomster, som fylder haven med dufte og farver

Kunne du tænke dig et område af din have, der er helt dækket af en flot variation af høje sommerblomster og sensommerblomster, så er det blomsterblandinger, der giver særligt høj blomsterpragt, du skal se nærmere på. Du kan få blomsterfrø, der giver dig blomster på mellem 60-150 cm. De høje blomster er imponerende og sætter i høj grad præg på den del af haven, hvor du vælger at så dem. Bier og sommerfugle vil flyve fornøjede omkring mellem de mange skønne blomster, og der vil være rigeligt at plukke af, hvis du gerne vil have buketter med afskårne blomster indendørs. 

 

Hvordan opbevarer man blomsterfrø?

Hvis du vil tage frø af havens blomster, er det godt at vide, hvordan du opbevarer dem, så de holder bedst muligt. Når du samler frø, er det vigtigt at blomsterfrøene er afmodnede og helt tørre. Du kan opbevare dine frø hvor der er køligt og lav luftfugtighed. Vil du gerne gemme dine frø i mere end et år, er det muligt at fryse dem. 

 

Forår er det tid til at finde gode Blomsterfrø til haven

En af forårets fornøjelser er for rigtig mange haveejere at finde spændende blomsterfrø, der kan blive til de flotteste sommerblomster og sensommerblomster. En god Blomsterfrøblanding giver dig en lang og varieret blomstringsperiode. Når du vælger blomsterfrø til bier, vil det summe af muntert insektliv i dit blomsterbed, dine krukker eller i din blomstereng.