PlanteCenter Fyns logo

Blomsterfrø

Den nemme vej til en smukt blomstrende blomstereng er blomsterfrø. Hos PlanteCenter Fyn sælger vi kun kvalitets-frø, der giver dig mulighed for at lave et frodigt blomsterbed eller højbede fulde af smukke sommerblomster. Og vi vejleder dig gerne til at få det flotteste resultat. Ofte indeholder alm. frøblandinger kun frø til mindre områder: vi sælger dem i større poser med blomsterfrø til at kunne dække større arealer, hvilket giver dig en bedre pris, samtidig med at vi kan tilbyde dig markedets bedste kvalitet med flere valgmuligheder.
Alle der bestiller blomsterfrø, får gratis et billede fra den søde verden af Phaunies

Kategorier

Blomsterfrø blandinger

Specifikke blomsterfrø

Produkter

Gode blomster-frøblandinger gavner dyrelivet i haven

Dyrkning af blomster, der er til gavn for bier, sommerfugle og andre insekter, er noget vi er blevet meget mere opmærksomme på inden for de seneste år, fordi gode betingelser for insekter og nyttedyr i haven tiltrækker mange gode bestøvere og derved en mere frugt-rig have. Og det gavner ikke kun dig som haveejer men også miljøet. Ved at plante nogle områder i din have med blomsterfrø, får du altså både smukke blomster, samtidig med at dine frugttræer og frugtbuske bestøves og sætter rigeligt med dejlig, dansk sommer- og efterårs-frugt. Så blomsterfrø til bier er en rigtig god idé af mange årsager.

Hvornår kan man så blomsterfrø?

En god tommelfingerregel for såning af blomsterfrø er, at jordtemperaturen helst skal ligge på mindst 10 grader, når du sår dine Blomsterfrø. Er temperaturen for lav, kan dine Blomsterfrø mugne – eller ender som fuglefrø. Vi anbefaler derfor, at du giver dig i kast med frøsåning i foråret, dvs. fra april måned til juni måned. Der kan være nogle forskelle fra frøblanding til frøblanding, men det er angivet på varekortene og frøblandingerne. Husk derfor at følge anvisningerne for den blomsterblanding, du vælger.

De fleste pakker med blomsterfrø er flerårige. Det betyder, at du har glæde af blomster i haven i flere sæsoner.
Både de etårige og de toårige blomster kommer igen, hvis du lader dem stå så de kan nå at smide frø om efteråret.

Hvor mange poser blomsterfrø skal jeg købe?

Hvis du skal så en større blomstrende eng, er det en god ide at købe blomsterfrø i storkøb, dvs. blomsterfrø i større mængder. Når du kender til ønskede antal kvadratmeter, kan du nemt købe frø til haven, der passer til det ønskede areal, fordi vi oplyser om ”indhold i m2” på varekortene. Dog skal du være opmærksom på at det er en rigtig god idé at vælge blandinger med Vermiculit eller bruge et andet frøfyld, når du skal lave en blomstereng eller et blomsterbed.
Hvis du ikke bruger alle frøene, gemmer du dem bare til næste år, de kan nemt holde sig.

 

Køb dine plantefrø på nettet

Salg af blomsterfrø er almindeligt i mange supermarkeder og byggemarkeder. Men de ved oftest ikke meget om varerne. Og det kan godt betale sig at købe hos en ekspert. Når du køber dine blomsterfrø-blandinger hos PlanteCenter Fyn, er der styr på alt omkring kvalitet og oprindelse.
Derudover får du også direkte kontakt med planteskoleejer eller gartnere, som kan give dig gode råd og vejledning omkring valg af blomsterfrø, såning, vanding og meget mere. Det går ikke tabt, når du køber plantefrø på nettet i forhold til hos en fysisk lokal planteskole, for vi sidder klar i kundeservice alle hverdage for at kunne give dig den bedste rådgivning.
Ofte svarer vi også på mails i de sene aftentimer. Så vi er både kendt for vores kvalitet og vores personlige kundeservice. Og du kan i ro og mag udvælge de frøblandinger online, du er mest interesseret i, og så sørger vi for at løbe stærkt, så du får hurtig levering lige til døren. 

Hvordan opbevarer man blomsterfrø?

Hvis du selv samler frø, er det vigtigt, at blomsterfrøene er afmodnede og helt tørre. Du skal opbevare dine frø køligt og ved lav luftfugtighed. Og vil du gerne gemme dine frø i mere end et år, er det muligt at fryse dem.

Vi sidder klar i kundeservice til at give dig den bedste og mest personlige vejledning til køb af de blomsterblandinger, der passer bedst til din have – uanset om du har grønne fingre eller ej.