PlanteCenter Fyns logo

Blomsterfrø blandinger

Farverige og bølgende blomsterenge sætter skub i det gode humør og ikke mindst i biodiversiteten. Det, der umiddelbart blot er en stor fryd for øjet, er i den grad også en stor fryd for insekter og fugle.

Vi synes selv, vi har lavet nogle helt fantastiske blandinger af blomsterfrø, der både giver dig nogle smukke blomster at se på, men som også gør rigtig meget godt for det vilde liv. Der er blomster, der sørger for masser af pollen og nektar, og der er frø, der tilmed giver føde til fuglene sidst på sæsonen.

Se nærmere på vores store udvalg af de skønneste frøblandinger og find frem til dem, du ønsker at så i din dejlige have.

Nedenfor finder du blandingerne, men ønsker du specifikke blomsterfrø, kan du finde dem her.

Produkter

Hvad kan jeg gøre for biodiversiteten?

Du kan gøre rigtig meget for at hjælpe biodiversiteten. Din have har faktisk sit eget lille økosystem helt nede fra jordens dyb og helt op til toppen af træerne, og det hele er afhængigt af hinanden.

Hvis ikke jorden er sund, er der ingen insekter og mikroorganismer, er der ingen insekter og mikroorganismer i jorden kommer der ingen blomster. Er der ingen blomster, kommer der ikke nogen bier. Er der ingen bier, kommer der ingen frugter på dine træer. Er der hverken frugter eller insekter, så har fuglene og pindsvinene heller ikke noget at leve af.

Okay, det er meget hårdt sat op, men hvis din have trænger til at blive frisket op og få mere liv, så tænk jordforbedring og blomsterfrø ind i ligningen. På den måde har du meget nemt gjort en verden til forskel for biodiversiteten hjemme i din have.

Og husk, at efterårets nedfaldne blade er fantastiske hjælpere til dit økosystem. De formulder sig langsomt og sender gode næringsstoffer ned i jorden. Se mere om det her >>.

 

Hvornår skal jeg så blomsterfrø?

Du skal så dine blomsterfrø, når jordtemperaturen er over 10°. De etårige blomsterfrø skal du altid så i foråret. De flerårige sommerblomster kan du så i sensommeren og dermed opnå blomstring tidligere på foråret, men du kan også sagtens så dem i foråret sammen med de etårige frø.

Her har vi skrevet meget mere om, hvordan du sår dine blomsterfrø, og hvorfor det er så godt, at du vil have blomster i haven.

 

Hvor lang tid går der, før blomsterfrø spirer?

Eftersom du skal vente med at så dine etårige blomsterfrø til jordtemperaturen er på mindst 10°, så går der ikke ret lang tid, før du kan se, de begynder at spire. Er jorden let fugtig og solen gavmild, kan du være heldig, at du allerede kan begynde at se spirerne efter et par dage.

Sår du de flerårige blomsterfrø i sensommeren, vil de allerede nå at spire der, men de vil også hurtigt falde sammen igen. Til gengæld vil de spire og blomstre tidligere på foråret.

 

Kan man lave blomstereng i græsplænen?

Til dette spørgsmål er svaret både ja og nej. Du kan ikke så din blomstereng direkte i græsplænen, men du kan grave græstørven af et stykke af græsplænen og så blomsterfrøene der. 

Her har vi skrevet meget mere om, hvorfor du ikke kan drysse blomsterfrøene direkte i græsplænen, og der er gode råd til, hvordan du får succes med din blomstereng.