Æbletræer

Æbletræer

I Danmark udvikler vores æbletræer saftige og velsmagende æbler, fordi vores klima er perfekt til æbler, og æbletræer er også de frugttræer, der er mest udbredt i Danmark.

Hvis du vil have et æbletræ eller flere æbletræer i haven, så kan du finde et stort udvalg af æbletræer hos PlanteCenter Fyn.

Alle vores æbletræer er produceret i Danmark, og bliver sendt direkte fra producenten til dig.

Mange æblesorter

Hvis du vælger forskellige æblesorter kan du plukke æbler fra august og helt frem til jul og fra enkelte æbletræer kan æblerne gemmes helt til april.

Du kan også vælge æbletræer, der giver spiseæbler som Rød Ingrid Marie, Ingrid Marie og Elstar eller et æbletræ, der giver madlavningsæbler som for eksempel Belle De Boskoop eller Rød Belle de Boskoop.

Æbletræet er det mest almindelige frugttræ i de Danske haver og med god grund. Der er stor variation på de forskellige sorters smag, duft, størrelse og farve.

Brug lidt tid til at kigge rundt på de forskellige æblers egenskaber og find så dine ynglings-sorter.

Det er vigtigt at huske at der findes ikke selvbestøvende æbler, så med mindre at du har et eller flere æbletræer i forvejen, eller der er æbletræer ved naboen, så kan det være en god ide at købe mindst 2 træer.
Ved at købe flere træer får du ikke kun bedre bestøvning, men også en god mulighed for at få æbler der modner på forskellige tider, og derved forlænger sesonen.

Det kan også være at du vil prøve at lave mad med æbler, der er mange gode oprskifter både til det salte og det søde køkken, og til varme og kolde retter.

Prøv dig frem og find dine foretrukne æbler.