👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo

Æble dværg-træer

Derfor skal du vælge et dværg-æbletræ

Et dværg-æbletræ er mindre end et standard æbletræ. Du vil derfor kunne plante et dværgtræ, hvor pladsen er sparsom. Du kan endda have et dværgtræ i en stor krukke eller kumme på terrassen eller altanen. Med et dværg-æbletræ i haven får du både flotte blomster, en lækker æblehøst, og skaber en hyggelig stemning.

Produkter

Så stort bliver et dværg-æbletræ

Det er en god ide at overveje, hvilken type æbletræ, der vil passe bedst ind i netop din have. Her er det af betydning, hvor meget plads du har, og hvilke forventninger du har til, hvor stor en rolle dit æbletræ skal spille i haven. Ønsker du et mindre æbletræ, er et dværg-æbletræ det helt rigtige valg. Æble dværg-træer findes i de samme sorter som vores standard æbletræer, dog i et lidt mindre udvalg

Den færdige højde på et Dværg-æbletræ er væsentligt mindre end på et Standard æbletræ. Et dværg-æbletræ bliver ca. 1,5 til 2 meter højt, alt efter sorten og måden du beskærer træet på. Et dværg-æbletræ er derfor velegnet til udplantning i den lille have, hvor pladsen er sparsom, eller til at stå i krukker på terrassen eller altanen.

Sorter af dværgæbletræer

Du kan f.eks. kigge nærmere på sorten ‘Katinka,’ der er tidligtbærende, og hvorfra du kan høste saftige og velsmagende æbler først i september måned, eller ‘Filippa,’ der giver grøn-gule dejlige spise- og madæbler med rød kind, sidst i september.

Du kan også se nærmere på sorten ‘Ildrød pigeon,’ hvorfra der kan høstes æbler fra september, der kan gemmes helt frem til jul. Pigeon dværg-æbletræets frugter har en lysende rød farve, krydret smag, og kan bl.a. bruges som pynt på juletræet.

Er haven større end som så?

Har du pladsen til et større æbletræ, kan du se nærmere på vores Standard Æbletræer, som også findes i mange forskellige sorter. Du kan helt sikker finde et, der passer til din smag. 

Måske vil du også gerne nyde en god, friskplukket pære? Vi har mange spændende og velsmagende pæresorter som Standard Pæretræ.