Dværgtræ Æble Aroma

Dværgtræ Æble 'Aroma'

Dværgtræ Æble 'Aroma'

A-kvalitet 
Leveres i 6,5 l. potte. Leveringshøjde omkring 125 cm.
Grundstamme M9, meget svag vækst.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Et dværg æbletræ bliver omkring 2-2,5 meter alt efter sorten og beskæringen.

Aroma-æbler er en af de skandinaviske favoritter indenfor æbler. Tidligt på æblesæsonen kan du fra et Aroma-æbletræ, høste skønne gule æbler med stribet rød dækfarve.

369,00 DKK

På lager - Levering: Leveringstid 2-4 hverdage

Aroma er en meget udbredt æblesort i Skandinavien. Sorten stammer fra Sverige, og er blevet til ved at krydse de kendte og afholdte sorter ‘Ingrid Marie’ og ‘Filippa’. Aromas popularitet skyldes med stor sandsynlighed, at det er en yderst sund sort, der kendetegnes ved høj spisekvalitet.

Aroma er en hårdfør æblesort, der er yderst modstandsdygtigt mod skurv. Derfor er denne æblesort også velegnet til økologisk dyrkning. Samtidig er Aroma-æbletræet meget frugtbart og rigtbærende.

Tidligt på sæsonen modner æbler af sorten Aroma. Allerede i september måned er Aroma-æblerne plukkemodne. Æblerne er runde i formen, gul-grønne i grundfarven og har smuk rød-stribet dækfarve. Af konsistens er Aroma et godt, mellemfast spiseæble. Smagen er frisk og sød-syrlig.

Selve æbletræet er kraftig vækstmæssigt. Et æbletræ af sorten ’Aroma’ danner en opret, bred og åben krone.

Aroma-sorten stammer fra Sverige, hvor den kan føres tilbage til 1947. Æbletræer fra plantecenter Fyn er produceret i Danmark, og tilpasset det danske klima. Du skal være opmærksom på, at denne sort ikke er selvbestøvende.

Bestøvningsoversigt for æbler