PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Bramley's Seedling

Bramley's Seedling - Æbletræ 4-8 grene

Produktinformation

349,00 DKK

Æbletræet Bramley's Seedling er en ægte klassiker inden for madlavningsæbler og en uovertruffen tilføjelse til enhver have, hvor kvalitet, skønhed og tradition værdsættes.

Dette storslåede træ er berømt for sin enestående evne til at producere store, saftige æbler med en uovertruffen syrlighed, som forvandles til fløjlsblød konsistens og en dyb, aromatisk smag, når de koges.

Det er netop disse egenskaber, der gør Bramley's Seedling til kokkenes foretrukne valg til en bred vifte af kulinariske æble-kreationer. Det er alt fra gammeldags æblekage til klassiske æbletærter, fra marmelade og chutney til salad, æblemos eller en lækker æblemost.

Fås også i andre størrelser

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Bramley's æble stammer fra et frø plantet i England i 1809 af en ung pige, Mary Ann Bralisford. En mand ved navn Matthew Bramley købte sidenhen ejendommen og da en lokal gartner fik tilladelse til at formere æblet i 1856, fik det hans navn. Bramley's æble blev introduceret i Varde omkring 1883, hjembragt fra Frankrig. Her blev sorten glemt og æblet blev markedsført som "Vardeæblet". Først senere blev det genopdaget at det var Bramley's Seedling der var tale om.

Bramley er en af Englands nationalsorter og englændernes klart mest populære madæble - og med god grund. Med sin tydelige syrlighed og stærke æble-aroma er Bramley et smagfuldt hit i enhver æbleret. Det egner sig desuden godt til most og æblemos. Bramley koger nemt ud til en let og luftig puré eller mos, hvilket er det der foretrækkes i det engelske køkken. Måske derfor er Bramley æblet ikke slået igennem i USA på samme måde som i England og Danmark, da traditionen dér foretrækker æbler, der holder formen når de tilberedes. Som man for eksempel ser i en amerikansk apple pie. 

Bramley æblerne er kendetegnede ved deres imponerende størrelse, lidt fladrunde facon, lysegrønne farve og let røde kinder, når de modnes i oktober. Æblerne kan gemmes til langt hen på vinteren, hvor de er velegnede i de fleste retter, der indeholder æbler.

Bramley er en robust og sund æblesort, der udvikler store træer med bred krone. Den er sjældent udsat for sygdomme og blev tidligere anbefalet til plantning i Jylland, takket være dens lave krav til jordbund og høje hårdførhed, hvilket gør den velegnet til de mere udfordrende klimaer. Bramley trives godt i det danske klima og er et attraktivt valg i alle egne af Danmark.

Med sin frodige vækst og sine store, meget smukke, hvide blomster i foråret tilføjer Bramley's Seedling ikke blot kulinarisk værdi, men også æstetisk skønhed til haven. Et førsteklasses madæble kombineret med et utroligt flot prydtræ.

Bramley-sorten er triploid og dermed ikke i stand til at bestøve andre æbletræer. Til gengæld behøver den selv bestøvning fra andre sorter for at bære frugt.

Bestøvningsoversigt for æbler

A-kvalitet, 4-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme MM106, Middelvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)