PlanteCenter Fyns logo

Æble familie-træer

Derfor skal du vælge et familie-æbletræ

Familietræer kaldes også for trio-træer, da tre sorter er podet på samme stamme. Er pladsen i din have sparsom, eller er der ikke andre æbletræer i nærheden af din have, vil det være en fordel med et familietræ, hvor sorterne indbyrdes bestøver hinanden. At samme træ bærer frugt fra tre sorter, skaber en udvidet modnings-sæson. Derfor får du både variation af smagsoplevelser og et maksimalt udbytte af frisk frugt, ved af at have et familie-æbletræ i haven.

Produkter

Fordele ved et familie-æbletræer

Det er en fordel at tænke på, hvilken form for æbletræ, der vil være bedst i din havetype. Her er det af betydning, hvor meget plads du har til rådighed. Vil du gerne plante et enkelt mellemstort æble-træ, der passer i en almindelig have, er et familie-æbletræ det helt rigtige valg. Æbletræer er hyppige og værdsatte i danske haver. De skaber en rar atmosfære, og du vil kunne høste frisk frugt fra flere æblesorter.

Med æble familietræer, får du mulighed for at have flere sorter af æble i haven på kun et træ. F.eks. ‘Ananas/aroma/Discovery’ eller ‘Elstar/Rød James g./Rød Ingrid Marie’.

Har du en mindre have, eller mindre plads til et æbletræ i din have, er et familietræ det rigtige valg. Ved at vælge et æble familie-træ, skaber du gode forhold for bestøvning og frugtsætning. Samtidig udvider det høstsæsonen, da træet giver modne æbler af 3 varierende sorter, fordelt over en længere periode.

Så stort bliver et familie-æbletræ

Et familie-æbletræ er podet på samme grundstamme som et standard æbletræ,og bliver gennemsnitligt 3-3,5 meter høje. Du får altså et middelstort æbletræ, hvor frugterne er nemme at høste. Med beskæring kan et familie-æbletræ evt.holdes nede på 2-2,5 meter.

Da tre sorter er podet på grundstammen, vil der være forskel på de forskellige sorters vækstkraft. Du vil derfor opnå en mere harmonisk krone med balance mellem sorterne, ved at beskære let i træet, ind i mellem.