PlanteCenter Fyns logo
Søjleæble 'Pomfital'

Søjleæble 'Pomfital'

Produktinformation

399,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Beskrivelse

Kunne du tænke dig et slankt og fantastisk dekorativt æble-søjletræ med særlig smukt, rødt løv og røde velsmagende frugter, så er æblesorten ‘Pomfital’ den helt rette. ‘Pomfital’ giver saftige æbler med flot, rødt frugtkød. Med søjle-æblesorten ‘Pomfital’ får du både et helt unikt prydtræ, og samtidig et skønt frugttræ med velsmagende spisefrugt, du kan nyde friskplukket fra sensommerhaven. Pomfital-æblerne er lette at høste i de milde dage i september måned.

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Malus Domestica ‘Pomfital’ - elegant æble-søjletræ med smukke rosa blomster og rødlige blade

 

Et æble-søjletræ fylder kun ganske lidt i bredden, og optager ikke ret meget plads i haven. Derfor kaster det heller ikke særlig meget skygge. De dejlige frugter på æble-søjletræet ‘Pomfital’ er lette komme til at høste, på det slanke æbletræ. Med søjleæble-sorter som ‘Pomfital’ har du frugttræer og prydtræer i et. De står smukt enkeltstående eller i rækker, som en form for standere eller rumdelere i haven. Du kan også have ‘Pomfital’ søjleæbletræer på din terrasse i store krukker. 

 

Sorten ‘Pomfital’ giver spiseæbler af glimrende kvalitet, med smukt rødt frugtkød. Frugterne fra søjleæbletrær som ‘Pomfital’  er kendetegnet ved stor ensartethed, fordi de sidder placeret sådan at de alle får tilstrækkeligt sol. Æblesorten ‘Pomfital’ giver æbler med en fantastisk flot, rød kulør, der også  danner en flot farve i most, æbletærter, marmelade eller gelé. ´Pomfital´ æbler er klar til høst i september måned. Dette Søjleæbletræ er et godt og rigtbærende æbletræ. 

 

I foråret vil du kunne glæde dig over ‘Pomfital’ Søjleæbletræets rosa blomster. Du får et frugttræ med meget stor prydværdi, når du vælger at dyrke Pomfital-æbler i haven. 

Når du vælger et søjle-æbletræ, får du et flot, smalt og meget dekorativt frugttræ, der af udseende minder om en slank søjle. Du kan vælge at plante et enkelt søjle-æbletræ i din have, hvis pladsen er trang, og få en god frugthøst. De friskplukkede Pomfital-æbler smager skønt både friskplukkede og tilberedte. 

 

Du kan også vælge at plante flere forskellige æblesorter, for at få mere variation i smag og farver. Har du flere gode æblesorter, vil du både kunne høste saftige sommeræbler og efterårsæbler, der afløser hinandens høstperioder. På den måde vil du kunne nyde friske æbler i en lang høstperiode. Du kan f.eks. kombinere søjle-æblesorten ‘Pomfital’ med  søjleæblesorterne ‘Greencats’ og ‘Suncats’, for at få flere forskellige smagsoplevelser og en lang periode med friske æbler.