PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Kronprins Frederiks Taffelæble - Æbletræ

Kronprins Frederiks Taffelæble - Æbletræ 5-8 grene

Produktinformation

329,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Kronprins Frederiks Taffelæble, også kaldet Kæresteæble, er et særdeles robust og hårdført æbletræ af middelstor størrelse.

Kronprins Frederiks Taffelæble er et fint spise æble der ikke bliver så stort, men det har en fin sød og lidt vinagtig smag og god aroma. Æblet har en smuk kirsebærrød dækfarve og hvidt frugtkød.  Kronprins Frederiks Taffelæble er en sund og rigtbærende sort, der modner i oktober-november, og kan også bruges som pynteæble.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Sorten stammer oprindeligt fra Viborg-egnen, hvor det tidligere var kendt som 'Kæresteæble'.

Du kan i slutningen af september plukke skønne, gule æbler med en fin, rød kind, og når du tager en bid, vil du opleve, at frugtkødet er hvidt, fast og saftigt med en sød smag. Æblerne kan gemmes mørkt og køligt i et par måneder, og på den måde kan du forlænge smagen af sensommer et godt stykke ind i efteråret.

Kronprins Frederiks Taffelæble er meget anvendeligt, både som spiseæble, madæble, men også som pyntefrugt i haven, hvor vinterens fugle kan få glæde af æblerne.

Taffelæblet er oprindeligt fremdyrket i Midtjylland og er første gang beskrevet i 1913 af C. Matthiesen. Modertræet formodes at stamme fra Ørslev Kloster, som ligger i Viborg og nu drives som arbejdsrefugium for kunstnere, forfattere og andre i erhvervsøjemed, der har brug for tid til ro og fordybelse. 

A-kvalitet 5-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme MM106, Middelvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)