PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Heister Æble 'Rød Gråsten'

Heister Æble Rød Gråsten

Produktinformation

549,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Kunne du tænke dig at plante et stort Heister Æbletræ i haven, der bærer søde, gode spiseæbler med en skøn, lidt krydret smag, så er den historiske æblesort ‘Rød Gråsten’ måske noget for dig. Gråsten-æbletræet er en af de ældste kendte sorter, dyrket i Danmark. 'Rød Gråsten' har mange af de gode kvaliteter fra det traditionelle Gråsten-æble, men er som navnet fortæller, mere rødt i farven. Du kan høste de lækre, røde Gråsten-æbler i september-oktober måned

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Når du bestiller et Heister Æbletræ, får du et solidt, stort æbletræ, som er podet på en kraftig A2 grundstamme. Denne grundstamme giver Heisteren kraftig vækst, og gør at æbletræet bliver højere end standard-æbletræer af samme sorter. Din nye Heister leveres i robust 15- liters potte, og vil ret hurtigt kunne etablere sig, hvor du planter den. Du kan sætte din ‘Rød Gråsten’ Heister i enten sol eller halvskygge. Du modtager et 1,75-2 meter højt æbletræ, når du vælger en Heister. 

Det oprindelige Gråsten-æble har været dyrket ved Gråsten slot lige siden 1600-tallet, og har i dag status af Nationalæble i Danmark. Gråsten-æbler er frugter af meget fin spisekvalitet.  Sorten ‘Rød Gråsten blomstrer tidligt og står da særdeles flot med sin prægtige, brede krone og lidt hængende grenvækst. 

‘Rød Gråsten’ er ikke selvbestøvende. Derfor bør du plante din nye Heister nær andre gode bestøvere. ‘Rød Gråsten’ kan bl.a. bestøves af æblesorterne ‘Filippa’, ‘Ildrød Pigeon’ og ‘James Grieve’. Måske har du allerede æbletræer i haven, der vil kunne fungere som bestøvere for din nye ‘Rød Gråsten’ Heister. Overvejer du at plante flere nye æbletræer, kan du f.eks. se mere på sorterne ‘Filippa’, ‘Ildrød Pigeon’ og ‘James Grieve’ som Heister, standard-æbletræer eller som dekorative Espalier Æbletræer. ‘Rød Gråsten’ er en triploid æblesort, hvilket gør at den ikke er en god bestøver for andre æblesorter i haven. 

 

Bestøvningsoversigt for æbler

A-kvalitet
Leveres i 15 l. potte
Leveringshøjde omkring 150-200 cm.
Grundstamme A2,
Æbletræer på vildstamme A2 bliver 6-8 meter, alt efter sorten og beskæringen.
Træet er ikke klippet på den gennemgående stamme.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)