PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
'Foxwhelp' Cider-Æbletræ

Cider-Æbletræ 'Foxwhelp'

Produktinformation

399,00 DKK

‘Foxwhelp’ er en æblesort, der giver dig en god høst af smukke, mellemstore rødstribede æbler. Frugterne fra ‘Foxwhelp’ æbletræerne har i århundreder været anvendt til cider. Ikke mindst i England, hvor denne sort stammer fra. Foxwhelp-æbler er meget aromatiske og bitter-syrlige frugter, du vil kunne høste i efteråret, fra oktober til november måned. ‘Foxwhelp’ giver meget kraftig, traditionel cider med en god bitterhed.

Ikke på lager

Malus Domestica ‘Foxwhelp’ - aromatiske æbler til kraftig cider

Når du køber et ‘Foxwhelp’ æbletræ, får du et flot mellemstort til stort æbletræ i haven. Foxwhelp-æbletræet er opret vækst og har dekorative, let bølgende blade. Foxwhelp-æbler er af facon lidt flade og noget kantede æbler. Af smag er Foxwhelp-æblerne meget aromatiske med et højt indhold af æblesyre. Det gør at du med Foxwhelp-sorten vil kunne skabe en meget velsmagende, kraftig cider.

For at få en god høst, skal denne æblesort bestøves. Som oftest er bestøvning af æbletræer ikke noget problem, fordi der er plantet æbletræer i rigtig mange danske have. Så sandsynligvis vil du inden for rækkevidde have et andet æbletræ eller paradisæbletræ, der kan bestøve dit ‘Foxwhelp’ æbletræ.  Vil du gerne være sikker på, at der er en god bestøver i nærheden af dit nye cider-æbletræ, kan du med fordel plante ’Filippa’, ‘James Grieve’ eller ‘Rød aroma’, der er alle er rigtig gode bestøvere for mange andre sorter. 

Den oprindelige æblesort ‘Old Foxwhelp’ er en meget gammel, respekteret og meget dyrket cider-æblesort. ‘Foxwhelp’ er første gang beskrevet i 1664 under overskriften ‘Advertisement concerning Cider’. I første halvdel af 1700-tallet var cider lavet af ‘Foxwhelp’ æbler fantastisk populært i England. Faktisk blev Foxwhelp-cideren prissat på samme måde som fransk rødvin i beværtninger i London i denne periode.  Sorten ‘Foxwhelp’ har sin oprindelse i Gloucestershire eller Herefordshire i England. Den oprindelige ‘Old Foxwhelp’ er en mere sjældent dyrket sort i dag. I første halvdel af 1900-tallet udviklede H.P. Bulmer den nyere, forbedrede udgave af sorten ‘Foxwhelp’, som kendes og dyrkes af mange cider-entusiaster i dag.

Str. A-kvalitet, 5 liters potte, 4-8 grene.
Grundstamme MM106
Et dansk produceret kvalitets-træ.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)