PlanteCenter Fyns logo
Bøghs Citronæble - Æbletræ

'Bøghs Citronæble' - Æbletræ, 3-4 grene

Produktinformation

299,00 DKK

Beskrivelse

Bøgs Citronæble er gammel og hårdfør sort

Bøghs Citronæble er en klassisk æblesort, som har været dyrket i danske haver i mere end hundrede år. Bøghs Citron-æbletræ er kendetegnet ved en smuk bred krone og hårdførhed.
Æbler af denne sort er gul-grønne kulør-mæssigt, og kendes på deres meget fine aromatiske duft og friske syrlige smag. Denne æblesort modner tidligt på sæsonen, allerede sidst i august eller først i september.

Fås også i andre størrelser

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

‘Bøgs Citronæble’ er gammel og hårdfør dansk æblesort. Den kendes også under navnene ‘Høstcitronæble’ og ‘Barritskov kærnestensæble’.

‘Bøgs Citronæble’ er en sund æbletræs-sort fra juelsminde-egnen. Æblerne er gule og grønne i grundfarven, og har hvidt frugtkød med gul-grønne årer.  Æbler af sorten ‘Bøghs Citronæble’ modner fra starten af september.

Æbler af sorten ‘Bøgs Citronæble’ er velsmagende og har en behagelig og aromatisk duft. Konsistensen er saftig. ‘Bøghs Citronæble’ er et rigtig fint spiseæble, der også egner sig rigtig godt til anvendelse i køkkenet.

Denne æblesort vokser forholdsvis langsomt. Æbletræet danner et lavt og bredkronet træ. ‘Bøghs Citronæble’ stammer fra Stensballegård nær Horsens i Midtjylland, og er kendt siden 1899.

Synonymer. 
Stensballegårds høst-Citronæble, Høst-Citronæble, Barritskov Kærnestensæble og Kærnestenæble.

A-kvalitet 3-4 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme MM106, Middelvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Bestøvningsoversigt for æbler