Prima Færdig Bunddække

Miljøvenlige, vedligeholdelsesfri og ressourcebesparende 

Frodige Prima Færdig-bunddække

Drømmer du om et areal med flot og tæt kvalitets-bunddække, der stort passer sig selv, med det samme. Så er der her en rigtig god, og helt fantastisk nem, måde at opnå det på. Med bunddække-måtter kan du let og effektivt etablere et kraftigt og færdigt bunddække, på bare en enkelt dag. Der er bunddække-måtter, der passer til hver en have, og hver en smag.
Mindstesalg er 16 m2

Sådan lægger du et smukt, vedligeholdelsesfrit rulle-bunddække på blot en dag

På bare en dag, kan du få et flot resultat med bunddække-måtter, der er lige til at rulle ud. Det eneste du skal gøre er at vælge hvilken type af bunddækkeplanter, der vil stå allerbedst, netop hvor du ønsker at anlægge et tæt bunddække. Der er bunddække-måtter, der egner sig fantastisk i det solrige bed og andre der er mere skyggetolerante. Når du har bestilt måtter, der passer i størrelsen til dit bed, bunddække-plæne eller skråning, går der ikke længe inden du modtager de frodige og dækkende bunddække-måtter. Nu kan du let rulle bunddække-rullerne ud på den klargjorte jord, og glæde over det flotte og færdige resultat. 

 

Med Prima Færdig bunddække undgår du let ukrudt

Med en frisk og frodigt tæppe af skønne bunddækkeplanter, vil du ikke skulle bruge din tid på at luge. Bunddækkets etableringsfase, det løbende vedligehold og pleje er en meget let overstået opgave i haven, når du vælger rulle-bunddække. Bunddække-rullerne er nemlig så fantastisk tætte, at der ikke trænger lys nok igennem til, at ukrudtsfrø vil kunne spire.Tidsler, mælkebøtter og skvalderkål har altså ikke en chance for at få fodfæste.  Udlægningen af måtterne er hurtigt klaret, og du står straks med et flot, færdigt og tæt bunddække. 

 

Derfor sparer du tid og ressourcer med rulle-bunddække

Du sparer tid, og vil kunne nøjes med at bruge minimalt tid på pasning og pleje af dit bunddække, hvis du vælger at investere i bunddække-måtter af bedste kvalitet. Du sparer tid, fordi du ikke behøver luge og vande, i samme omfang, som er nødvendigt, når du anlægger et almindeligt bunddække. Dit flotte og færdige bunddække er stort set vedligeholdelsesfrit, hvis du gør en indsats for, at anlægge det i ukrudtsfri jord, der egner sig godt til de valgte planter.  Du sparer ressourcer og er hurtigt færdig med etableringsfasen, når du vælger at investere i de lækre og kraftige bunddække-måtter.

 

Et friskt og færdigt kvalitets-bunddække, med det samme

Hvorfor ikke vælge et smukt kvalitets-bunddække, der let rulles ud og lægges på havens gulv, som et tæppe af levende planter. En løsning, der på det nærmeste sparer dig for den pasnings-opgave, der ellers er forbundet med at anlægge et nyt bunddække i haven. 

Med de fantastisk flotte bunddække-måtter kan du udfolde din kreativitet i haven, og skabe vidunderlige grønne, brogede eller blomstrende områder eller udemiljøer. Bunddække-måtter kan let anvendes både i private haver, anlæg, parker eller ved arbejdspladser.

Indret en uimodståelig smuk have med frodigt færdig-bunddække

Med forskellige niveauer eller opdelinger af havens rum, bliver haven en spændende oase.

Færdig-bunddække åbner mange nye muligheder for haveprojekter, hvor der ikke er langt fra den gode ide til det færdige og flotte, grønne resultat. 

Der er mange kombinationsmuligheder, og du får hurtigt og let et flot finish. Bunddække-måtter er også en god løsning ved nybyggeri, hvor der ellers kan være meget bart i den nyanlagte have. En færdigproduceret bunddække-måtte er 125 cm lang og 40 cm bred, så det kan hurtigt komme til at se frodigt og grønt ud. 

 

Bunddække-måtter er miljøvenlig kvalitetsprodukter

Når du investerer i rulle-bunddække af høj kvalitet, får du samtidig et rigtig godt, miljøvenligt produkt. Hver enkelt bunddække-måtte består kun af de bedste materialer. En kokosmåtte, spagnum og bunddækkeplanter. Det er den enkle og perfekte opskrift, bunddække-måtterne er baseret på. Plantemåtterne produceres på Midtfyn, og passes og trimmes af højt kvalificerede plante-fagfolk. Du kan derfor have fuld tillid til, at du vil modtage sunde og tætte måtter af sunde bunddækkeplanter. 

 

Bunddække-rullemåtter til sol, halvskygge eller skygge

Der er forskel på, hvilke bunddækkeplanter, der trives bedst i sol og skygge. Det er derfor en rigtig god ide, at bruge noget tid på at vælge det produkt og de planter, der egner sig bedst i din have, netop der, hvor du ønsker at anlægge et areal med bunddækkeplanter. 

 

Er det et solbeskinnet sted i haven, du vil pryde med smukke, tætvoksende bunddækkeplanter, så er det nok Timian, Trædebregner, Potentil eller Cotoneaster, du skal se nærmere på. Prydjordbær er også en charmerende mulighed til det solrige bed. 

Er det en mere skyggefuld oase i haven, du vil forskønne med et flot bunddække, så er det sikkert Efeu, Guldjordbær, Vintergrøn eller Storkenæb, der vil være i din interesse. Cotoneaster fungerer også fint i halvskygge. 

 

Hvad enten du søger en løsning til sol eller skygge findes der rulle-bunddække, der let giver dig et flot og færdigt resultat, der er næsten 100 procent dækkende med det samme. 

 

Stedsegrønne og vintergrønne bunddække-måtter

De fleste bunddække-ruller giver dig bede, skråninger eller bunddække-plæner, der står flotte og grønne, stort set året rundt. Ønsker du et stedsegrønt bunddække, så er Cotoneaster, Efeu og Vintergrøn velvalgte planter. Potentil, Guldjordbær og Prydjordbær, er også bunddækkeplanter, der vil give vinterhaven et frodigt, grønt udtryk. 

 

Smukt blomstrende rulle-bunddække

Ønsker du dig et smukt blomstrende, og måske endda duftende bunddække i haven, så er der mange gode muligheder med bunddække-ruller. Har du behov for en bunddække-type, der er hårdfør og meget let pasningskrævende, og om samtidig fascinerer med fin hvid blomsterpragt, så er Cotoneaster ‘Coral Beauty’ og ‘Potentil’ fantastisk gode valg. Søger du meget elegante og charmerende blomstrende, lave bunddækkeplanter, så vil du sikkert nyde synet af guldjordbær eller prydjordbær. Timian er velvalgt, hvis du nyder en middelhavs-agtig stemning og summende bier i haven. Vil du skabe et bunddække, der emmer af dejlig, dansk sommer i haven, så er Storkenæb, med yndige, sart rosa eller lyse, lilla blomster meget velvalgt. 

 

Den bedste bunddække-løsning til din skråning

Bunddække-måtter er fantastisk gode, hvis du har en skråning, du ønsker en smuk og vedligeholdelsesfri beplantning på. Bunddække-ruller holder nemlig godt på skråningens løse jord. Når du vælger denne nemme kvalitetsløsning, får du hurtigt en flot og frodig skråning, som du ikke vil skulle bruge meget tid på at luge og vande. I stedet vil du kunne nyde synet af de kraftige og dekorative bunddækkeplanter, du har valgt.  

 

Hvad er forskellen på almindelige bunddækkeplanter og  bunddække-måtter

Med et færdig-bunddække, vil du kunne nøjes med langt mindre tid på pleje og vedligehold. Fasen hvor planterne vokser sammen og danner et tæt og sammenhængende hele, er nemlig allerede overstået, når du modtager dit rulle-bunddække. Ved etablering af et almindeligt bunddække, vil det være nødvendigt at holde området fri for ukrudt i den første vækstsæson eller to, for at give bunddækket de bedste betingelser, for at blive tæt. Det er ikke nødvendigt, når du vælger bunddække-måtter.

 

Sådan lægger du hurtigt og let bunddække-måtter

Inden lægger dit færdige bunddække, skal du klargøre jorden, så den er ukrudtsfri. Det er vigtigt, at du lægger bunddækket med det samme, dvs. inden for 24 timer, for at planterne ikke tager skade af varme. Rodnettet på de færdige ruller med bunddække går 7 cm ned i jorden. Du skal derfor grave ned, så niveauet passer, når du ruller bunddækket ud. Du skal ikke gøde jorden, inden du ruller dit bunddække ud. Gøder du, vil det nemlig kunne svide rødderne på dit nye bunddække. 

 

Det er lettest, hvis du starter med at rulle bunddække-måtterne ud ved den længste kant, og derefter tilpasser og skærer bunddækket til med en kniv med et langt blad. Toppen af planterne skal du helst undgå at skære i, for at undgå at de kommer til at se kedelige og visne ud. Når bunddækket er rullet ud og passet til, fylder du alle kanter og sprækker med jord. På den måde stabiliserer du let bunddækket, og forebygger at det tørrer ud. Når bunddækket ligger som du ønsker, er det tid til at forkæle planterne med en god vanding. 

 

I de første 2-4 uger efter bunddække-måtterne er lagt, har planterne brug for vanding. Gerne hver 2. eller 3. dag, hvis ikke det er regnvejr. Det er vigtigt for at bunddækket får godt fat og med tiden let kan klarer sig.

Planter du fra i april måned eller længere henne i vækstsæsonen, skal du være særligt opmærksom på at rulle-bunddækket ikke udtørrer. Når først det færdige bunddække er groet fast, er der ikke længere behov for vanding. Du kan klippe eller beskære dit bunddække, så det opnår den højde eller form du ønsker. Derved bliver det blot endnu tættere.