PlanteCenter Fyns logo

Cotoneaster - Dværgmispel

Cotoneaster - Dværgmispel

Cotoneaster - Dværgmispel er en populær og graciøs, tæt bunddække med overhængende stedsegrøn vækst.  Planten kræver meget lidt pasning og dækker hurtigt. I foråret blomstrer Dværgmispel med små hvide blomster, hvis aroma minder om æbleblomster. I efteråret bærer den smukke røde bær. Cotoneaster fungerer godt i det danske klima, da de tåler alt slags vejr, og er nydelig at se på året rundt.

Produkter

Søger du en dejlig nem og sund bunddække, er Cotoneaster - Dværgmispel et godt valg. Planten er meget dekorativ med blanke mørkegrønne blade der danner kontrast til de rødbrune grene.
Cotoneaster er
meget anvendt i danske haver, skoler og offentlige arealer, den stiller ikke så store krav. Den tåler beskæring, er stærk, hårdfør og nøjsom. Dværgmispel trives både solrige og skyggefulde steder, samt på skråninger. Jordbunden foretrækker Cotoneaster veldrænet.

I foråret kan du nyde både duften og synet af Dværgmispels blomstring. Duften minder om æbleblomstens aroma. Blomsterne sidder samlet i et væld af halvskærme, de er forholdsvis små og hvide med fine røde kronblade. De stedsegrønne blade er hele, lancetformede og runde. I efteråret prydes Cotoneaster af røde bær til glæde for havens bærspisende fugleliv.

Dværgmispel er en slægt i Rosenfamilien, som ofte ses i haver og parker. Den kan plantes ud i hele vækstsæsonen, dog er det bedst om foråret. Planten er som bunddække velegnet på større flader. Alt efter sorten skal du beregne 4-8 eller 6-10 planter pr m2

Cotoneaster - Dværgmispel kan formeres ved stiklinger i juli måned, og plantes ud det følgende forår

Vildtvoksende er Dværgmispel udbredt med mere end 120 arter i området fra Europa til Nordøstlige dele af Asien.