Gedeblad - Lonicera

Gedeblad - Lonicera 

Planten er særdeles nem, sund og frodig. Den kendetegnes ved kraftig vækst, oprette, grene og kønt, småbladet løv. Gedeblad er hårdfør og nøjsom, med fortrinlig bunddækkende evne. I foråret springer Gedeblad diskret ud med hvide blomster. Hen på efteråret kan man nyde den underspillede pryd af lilla glasbær.

 

Gedeblad - Lonicera

Gedeblad er en glimrende bunddække, der fungerer godt i alle jordtyper. Den klarer sig godt  i både solrige områder og på skyggefulde steder. Planten er nem at etablere, og den stiller ikke de store krav til jordbund. Alt efter hvilken sort du vælger, bliver den mellem 40 cm og 1 m. Lonicera er med sine stedsegrønne, kortstilkede, helrandede og modsatte blade, velegnet til beplantning, også på større områder. Du skal beregne 6-8 planter pr. m2.

Som bunddække er Gedeblad velegnet, f.eks. under træer eller større buske i forhaven, i et atrium, nær en husmur eller omkring terrassen. Har du god plads, og nyder du fugleliv i haven, fungerer Gedeblad også godt sammen med vild-roser, paradisæble, tjørn og fuglekirsebær. Selvom der er konkurrence fra andre rødder, klarer planten sig glimrende.

Gedeblad skal helst have lov at vokse og udvikle sig frit, men kan evt. skæres tilbage om foråret for at begrænse væksten. Du kan også vælge at form-beskære Gedeblad.

Gedeblad er udbredt i Europa, Nordamerika og Østasien.