PlanteCenter Fyns logo

Jordbær - Fragaria

Jordbær - Fragaria er en nem og lidt anderledes bunddække. Den er både nydeligt dækkende og spiselig, og vil nok blive børnenes favorit. De søde og dekorative skovjordbær eller prydjordbær er smukke, hårdføre nytteplanter, der trives både i sol og halvskygge. Jordbær - Fragaria blomstrer smukt i hele vækstsæsonen med hvide, lyserøde eller pink blomster, alt efter hvilken sort du vælger.

Læs mere om bunddækkende jordbær i vores blog.

Produkter

Fragaria er en fuldt hårdfør, lav og kraftig staude, der om sommeren giver velsmagende røde jordbær. Planten er velegnet som bunddække, f.eks. mellem stauder og buske, eller ved terrassen. Den er også dekorativ i krukker og kummer.

Du skal beregne 4-8 pr. m2.

Botanisk set er et jordbær en nød, og de små kerner i bæret er plantens frø.

De fleste sorter formerer sig flittigt med udløbere som bærer små datter-planter. Sorten Rügen formerer sig ved frøformering. I milde vintre vil Jordbær - fragaria være vintergrønne.

Jordbærplanten er i slægt med rosenfamilien. Planten kendes på de græsgrønne, trekoblede og ægformede blade, med groft-tandet bladrand. Stænglerne er sart lysegrønne i farven. Blomsterne er 5-tallige og  varierer i nuance alt efter sorten.

Jordbær - Fragaria trives i nordlige, tempererede egne og Sydamerika.