ūüĎČ Lige nu ... Gode tilbud p√• frugttr√¶er og buske. Tryk her, og se mere. ūüĎą

PlanteCenter Fyns logo

Alunrod - Heuchera

Alunrod er en staude, der er kendt for sine smukke, farverige blade, som forekommer i mange forskellige farver afhængig af sorten, og på sine små klokkeligende blomster, der skaber fantastiske farvekombinationer og kontraster med bladene.

Denne staude vil virkelig give et unikt farvespil i haven og gør sig godt både som bunddække under havens buske og træer eller i krukker eller et flot staudebed. 

Alunroden blomstrer typisk i maj-august, men vil pynte i haven året rundt med sine farvestrålende blade.
Desuden er alunrodens kulørte klokkeblomster meget populære hos bier og sommerfugle og man vil opleve livlig insektaktivitet i blomstringsperioden. 

Produkter

Alunrod, der har det latinske navn Heuchera, stammer oprindeligt fra Nordamerika, hvor de forskellige arter vokser vildt i et væld af forskellige habitater. Nogle ved stenede, vindblæste kyster, andre i varme, tørre områder af Mexico og atter andre på skyggefulde pletter i det nordøstlige USA.

Det er en fuldt hårdfør staude, der er flerårig og oftest stedsegrøn og man vil kunne få glæde af den mange steder, da den både tåler at blive plantet i halvskygge eller på et af havens solrige steder.

De fleste sorter vil blive omkring 50 cm. høje og som bunddække skal der beregnes ca. 6-8 planter pr m2.

Alunrod plantes i almindelig havejord og behøver ikke meget pasning når den er veletableret. Dog bør planten vandes regelmæssigt, hvis den står i krukker. Og man kan med fordel gøde en gang årligt med organisk gødning.