Trædebregner - Cotula

Trædebregner - Cotula er dekorativt og flittigt, fintløvet bunddække.  Alt efter hvilken sort du vælger, vil du kunne nyde Cotulas tætte tæppedannende effekt i grønne, sølvgrønne, rødlige eller sort-lilla nuancer. Trædebregner er en stedsegrøn bunddække med lysegrønne forårsskud og grøn-gule blomster. Med Cotula kan du skabe en fin og ensartet overflade af sunde, nøjsomme bunddække-planter, der er lette at passe.

Cotula Trædebregner minder om miniatureudgaver af bregner. De kan bruges som bunddække mange steder i haven, da de klarer sig både i lettere fugtigt jordbund og mere tørre steder. De trives fint på både solrige steder og i skyggefulde områder, og er hårdføre.

Cotulas danske navn Trædebregne kommer af, at planten tåler betrædning. Derfor kan du godt plante Cotula som bunddække i områder, hvor f.eks. børn leger, eller mellem trædesten.

Som bunddække er Cotula velegnet , fordi den  danner en ensartet overflade, der ikke skal klippes. Du kan med fordel sætte Trædebregner mellem fliser. Det er også oplagt at anvende Cotula i stenbed eller i japansk inspirerede haver og bede.

Trædebregner breder sig med udløbere. Ønsker du at formere din Cotula, er deling den letteste metode.