Barrods-hækplanter

Hækplanter som barrodsplanter

En frodig og tæt  hæk, der giver haven læ og privatliv er eftertragtet for langt de fleste haveejere. Det giver en god afgrænsning af den private grund, samtidig med at det ser flot ud.
Ønsker du at sætte din hæk med barrodsplanter, så har vi her hos PlanteCenter Fyn en del forskellige typer samt størrelser at vælge imellem. Hos os forhandler vi udelukkende dansk produceret hækplanter, der alle er af højeste kvalitet.

Flot forgrenede hækplanter af god kvalitet - Bøg, Liguster, Avnbøg og Spiraea

Det vil altid være en smagssag, hvilken type hæk man ønsker til sin have. Derfor har vi også et blandet udvalg af både løvfældende, stedsegrøn og blomstrende hækplanter.

Bøgen er meget populær og både bøg og avnbøg er begge løvfældende hækplanter. Hvert efterår skifter løvfarven fra grøn til gylden, og hvert forår kan man glædes over at bøgen springer ud og hækken igen bliver flot lysegrøn. Med en løvfældende hæk, får du en smuk hæk, der skifter udtryk afhængig af årstiden.

Ligusteren er også en meget populær hækplante og da den er stedsegrøn har man udsigt til en god tæt hæk uanset årstiden. Den sætter dog små hvide blomster, der pryder hækken i juni og juli men ellers har du en hæk, der ”ligner sig selv” året rundt.

Endelig er der mulighed for at sætte en hæk, der er kendetegnet ved sin blomstring og som modsat de ovenstående, ikke behøver at klippes ind hvert år. Det kunne være den smukke spiraea, der i maj og juni har flotte lange ranker af hvide blomster, der bydes kærligt velkommen af havens insekter.

Uanset hvilken type af hækplante, du er på udkig efter, så har vi hos PlanteCenter Fyn robuste barrodsplanter, der alle på hver deres måde, bliver til en flot tæt hæk. Når du køber en barrodsplanter, får du dine hækplanter tilsendt i bundter, hvor der ikke er jord omkring roden. Du kan bestille bundter af 10 stk. eller 25 stk. men mindste salg er på 100 barrodsplanter. Jo flere du køber, des billigere bliver det for dig.

Når du modtager dine barrodsplanter, er det vigtigt, at der er klargjort til at sætte dem i jorden. De ligger bundtvist, i en lystæt pose der beskytter rødderne, det er vigtigt kun at åbne for et enkelt bundt af gangen. Rødderne er sårbare i det fri, og derfor skal de helst blive i sækken indtil du er klar til at plante, tag ét bundt op af posen ad gangen, så rødderne ikke er blottet for længe. Det er ikke sådan at hækplanten dør hvis den ligger frit i 5 minutter, men særligt de mindste rødder kan hurtigt tørre ud og dermed kan hækplanten sættes tilbage og være længere tid om at vokse sig stor.

På denne side kan du finde de mest solgte Barrods hækplanter som 

Liguster

Bøg

Avnbøg

Potentilla

Spiraea

Kært barn har mange navne og således kender du måske barrodsplanter under navnet ”barfodsplanter”. Der er ingen forskel, det er blot en kreativ sjæl, der har givet barrodsplanten ”fødder” og et nyt navn.

Hvis tålmodigheden ikke er til at vente 5-6 år på at din nye hæk gror op og bliver tæt, kan du fremskynde processen kraftigt, ved at købe Prima FærdigHæk, som er store hækplanter, der hurtigt vil vokse sig tæt og som allerede har den højde du ønsker. Det kan være, at der er et udvalgt sted i haven, måske omkring terrassen, hvor det kunne være rart med afskærmning allerede fra en start. Her kan man så vælge at købe 6 – 10 stykker prima færdighæk, der kan give lidt privatliv her og nu og så plante resten af hækken med barrodsplanter.

Hvis du kunne tænke dig en hæk der er stedsegrøn og ikke skal klippes, kan du kigge på Bambus, som også er en god hækplante

 

Du kan se mere om barrodsplanter her