Potentilla

Den smukke hæk af potentilla er for dig, der både ønsker en nem, lav og flot hæk og samtidig gerne vil værne om og tiltrække nyttige insekter til din have.

Når du vælger potentilla barrodsplante, får du en hæk, der stort set passer sig selv.

Som udgangspunkt skal den altid stå uklippet, men den tåler godt at blive tilpasset steder, hvor det kan være nødvendigt.

Det er klart at du med plantning af barrodsplanter skal være opmærksom på at fjerne anden vegetation under hækken for at sikre, den kan få ordentligt fat. Men når først barrodsplanterne har fået godt fat, så passer hækken nærmest sig selv.

Bemærk: Barrodshækplante som kommer i bunder af 10 stk.
Mindstesalg er 100 stk.

 

En potentilla hæk er meget taknemmelig. Den er hårdfør og står godt i stort set al slags jord. Den tåler dog ikke at stå i meget fugtig jord i længere tid. Du kan med fordel gøde den en gang om året for at give den lidt ekstra næring og dermed forbedre blomstringen.

Potentilla planten er delvist stedsegrøn. Det vil sige, at den i en hård vinter vil smide dele af sin bladvækst.

Højden på en potentilla variere afhængig af, hvilken sort du vælger. Da den ikke skal klippes, tager den lidt mere plads i bredden end de typer af hæk, der trimmes årligt. Den ekstra bredde er til stor gavn for havens mindre dyr såsom pindsvin og fugle, da det giver gode skjulesteder og samtidig tiltrækker smådyr og insekter, der er en del af deres føde.

En potentilla hæk har en lang blomstringsperiode, der strækker sig fra slutningen af juni frem til midten af september. Den er rig på små flotte blomster og des mere solrig plads den har des flere blomster sætter den. I den lange blomstringsperiode nyder havens insekter godt af nektaren fra de små blomster. De tiltrækker blandt andet både bier og svirrefluer, hvilket er til stor gavn for bestøvningen i resten af din have.

Potentilla planter er mest kendte for de små fine gule blomster, men de findes faktisk i flere forskellige farver. Hvis det er svært at vælge, hvilken farve der passer bedst til haven, er det naturligvis også en mulighed at sætte to eller flere farver sammen

Her hos os forhandler vi potentilla barrodsplanter af god dansk kvalitet og vi har disse fire varianter at vælge imellem: Potentilla frut. Abbotswood, Potentilla frut. Goldfinger, Potentilla frut. Kobold og Potentilla frut. Lovely Pink.

 

Du kan se alle vores barrodshækplanter her