👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo

Avnbøg

Avnbøg barrodsplanter er velvalgte, hvis du gerne vil danne en stærk, regelmæssig hæk, der skaber læ og afskærmer haven. Avnbøg-hække har mange gode kvaliteter. En Avnbøg-hæk har friske, lysegrønne blade ved løvspring i foråret. Flot, frisk grønt løv henover sommeren, og charmerende nøddebrune efterårsfarver henover vinteren.  Du investerer altså i en både robust og dekorativ hæk, der varierer i udtryk, året rundt. Barrods Avnbøg-planter er sunde og solide, og forgrener sig flot.  

 

Produkter

Carpinus betulus - skab en flot, stærk og meget tæt hæk med Avnbøg 

Avnbøg er kraftige hækplanter, der fungerer rigtig godt, selv på vindudsatte steder. Der er mange gode grunde til at vælge en hæk af netop Avnbøg. Med en Avnbøg-hæk får du en flot regelmæssig hæk omkring haven. Avnbøg er stærk i etableringsfasen, og holder i høj grad bladene om vinteren, ligesom en bøgehæk.  Avnbøg er ikke modtagelig for bladlus, og nedfaldne blade formulder meget hurtigt. Avnbøg har tæt og solidt ved, og tåler det meste.  

Alt i alt er Avnbøg en meget stærk plante. Avnbøg kan både tåle stærk vind, og vil kunne trives, selvom jorden er mindre god eller noget fugtig. Du kan plante hæk af Avnbøg i både sol og halvskygge. Du skal beregne 4 planter pr. meter, for at opnå den bedste hækvirkning. Du kan vælge mellem to størrelser af Avnbøg-planter til din have, enten 40-60 cm eller 60-100 cm høje barrods-planter. Roden er ikke medregnet i højdeangivelsen. 

Måske overvejer du, om du har tid og lyst til at vente på, at dine Avnbøg hækplanter bliver store og dækker helt af. Hvis du gerne vil opnå et flot og helt færdigt resultat meget hurtigt, kan du vælge at investere i endnu større og fantastisk robuste Færdighæk-planter. På den måde kan du opnå den gode afskærmende og tætte hæk-virkning, så snart planterne er sat. Du kan eventuelt læse mere om Avnbøg Færdighæk her. 

Du kan se alle vores barrodshækplanter her