PlanteCenter Fyns logo

Buskæble

En kraftig og velduftende hæk af Sargent Æble danner en smuk ramme om din grund eller blot et område af din have. Derudover bidrager den med masser af liv, da den i foråret tiltrækker en bred vifte af insekter, der kommer og finder næring i de store skærme af hvide blomster. Fuglene bliver tiltrukket af både den store mængde af insekter, men også den tætte, stive forgrening, der giver ly og skjul og ikke mindst de små, røde æbler, der kommer på hækken henover efteråret.

Produkter

Sargent Æble er en hårdfør hæk, som trives rigtig godt på solrige steder. Den kan plantes i stort set alle typer af jord og tåler placering på områder med stærk vind. 

Vi anbefaler, at den har god plads til at udfolde sig, hvis du vil opnå fuld prydværdi. Sargent Æble hækken kan beskæres, men kraftig beskæring kan gå ud over næste års blomstring og frugtbæring. Synes du, hækken bliver for voldsom, kan du med en grensaks fjerne de grene, som generer mest, og på den måde afbryder du ikke cyklussen for blomstring. 

Selvom denne barrodshæk måske ikke ser ud af så meget, når du får den leveret til kantstenen, så vil du opleve, at den udvikler sig til en meget smuk hæk, når den først er etableret. 

Hver enkelt plante kan blive 2-3 meter høj og 1-2 meter bred, hvis den står solitært, men som hæk vil den blive mere tæt og give et sammenhængende udtryk. 

Hækken står med en tæt, stiv forgrening med fine, grønne blade, og i maj til juni lyserøde knopper og skærme af hvide, velduftende blomster. Henover sommeren udvikler den små, orange-røde æbler på lange, tynde stilke, som pryder hækken helt frem til november til stor glæde for fuglene. Æblerne er meget små, og de er ikke giftige for hverken dyr eller mennesker. Malus Sargentii er en del af Paradisæble familien, og nogle har forsøgt sig med at lave æblegelé af de små frugter, men så skal du skynde dig, inden fuglene går ombord i den lækre buffet. 

Hækken er løvfældende og vil i efteråret stå med lysende gule blade.

Efter plantning af barrodsplanter bør du sørge for at vande jævnligt, til rødderne har fået godt fat i jorden. Der bør plantes 2-3 Sargent Æble barrodshæk per meter.