👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo

Alt om barrods hækplanter

Af Stig Pedersen (opdateret )

FAQ om hækplanter

Herunder ses de spørgsmål, som vi ofte får omkring hækpanter. Under hvert spørgsmål linkes til en mindre tekst om emnet, der gerne skulle give dig et uddybende svar. Hvis du stadig har spørgsmål efterfølgende er du altid velkommen til at kontakte gartneren.

Ønsker du at komme tilbage til oversigten over vores udvalg af hækplanter, så klikker du bare her.

 

Hvilken hæk skal jeg vælge?

Før du vælger hæk, er det en god ide at overveje, hvilke behov hækken skal dække, hvilken jord den kommer til at stå i, om den skal kunne stå uklippet, være stedsegrøn osv. Læs med her og få gode råd inden du vælger.

 

Hvordan planter jeg min hæk? 

Inden du planter din hæk er det godt at vide, hvornår det er bedst at plante  den, hvor stor afstanden skal være mellem hækplanterne og ikke mindst, hvordan man passer på hækplanterne inden de kommer i jorden. Læs med her og få gode råd til plantning af din barrodshæk.

 

forårs klar

Hvordan passer jeg min hæk? 

For at få en sund, flot og tæt hæk skal den passes godt. Særligt de første år er vigtige indtil hækken har fået godt fat. Læs med her og få gode råd til at passe din hæk.

 

forårs klar

Hvilke hækplanter giver en blomstrende hæk?

Der er mange gode grunde til at vælge en hæk, der blomstrer hen over sommeren. Ikke mindst fordi det er dekorativt, men også fordi det gavner biodiversiteten. Følg linket her og få inspiration.

 

Blomstrende hæk

Hvilke hækplanter er stedsegrønne? 

Det er altid en god ide at bruge lidt tid på at afdække mulighederne inden det afgørende valg træffes. En stedsegrøn hæk er meget populær, da den giver en nogenlunde ensartet og rolig flade på alle årstider. Vi har forskellige hækplanter, der er stedsegrønne. Du kan se dem her

 

Smukt grønt blad

Hvilken sygdom har min hæk fået?

Svamp og lav er det man typisk ser på hækplanter. Svampe kan have år, hvor de virkelig har gode betingelser og derfor nemt kan sætte sig. Lav vidner om en hæk i mistrivsel, som har brug for lidt ekstra omsorg. Endelig kan det også være din hæk er gammel og snart har udtjent sin tid. Du kan blive klogere ved at læse med her.

Lav på en sten

Hvilke hækplanter kan trives i sandet jord?

En sandet jord kræver en stærk hækplante, der tåler at vandet løber hurtigt fra og at det i perioder bliver lidt tørt. Læs mere om hækplanter til sandet jord her.

 

 

Hvilke hækplanter kan trives i skyggen?

Solens stråler er en vigtig del af plantens energikilde og derfor giver en skyggefuld placering lidt udfordringer. Det kan dog lade sig gøre at fine hækplanter, der godt kan trives i skyggen. Se dem her.

Lav på en sten
 

Hvordan kan jeg få en flot hæk i leret jord?

En leret jord er tung og kompakt og kan gøre det svært for rødderne at trænge igennem. Derfor er der forskellige ting du kan gøre ved din jord, men der er også planter, der godt kan vokse i en moderat leret jord. Læs mere om det her.

 

Hvordan får jeg en tæt og flot hæk?

For mange er det vigtigt at hækken er tæt, så privatlivet på den anden side kan nydes uden forbipasserendes blikke. En tæt hæk kræver klipning og pasning. Læs mere om det her.

 

Klipningen af hæk

Hvis du har spørgsmål, der ikke er besvaret her på siden, så er du meget velkommen til at kontakte gartneren.

For at se vores samlet udvalg af hækplanter, kan du klikke her

Tilmeld dig PlanteCenter Fyns nyhedsbrev