PlanteCenter Fyns logo

Prima Færdighæk Avnbøg

Prima Færdighæk Avnbøg

Avnbøg er en meget stærk hækplante, den er god til vind-udsatte steder.
Avnbøg får ikke lus.
Avnbøg er meget sikker i etableringen.

Der skal bruges 3 planter pr. meter.

Årlig tilvækst:
1. år 15 cm
2. år og derefter: 25 cm pr. år.

Vi har prisgaranti på alle vores Prima FærdigHæk.
Finder du samme hæk til lavere pris, så skriver du bare til os, så laver vi den bedste pris til dig. (Minimum 8 planter)

Se mere om plantning og pasning af Prima FærdigHæk

Produkter

Et par gode grunde til at plante Avnbøg.

Avnbøg er en meget stærk hækplante, som er god til vindudsatte steder.

Der er adskillige gode grunde til at plante Avnbøg. Det er meget sjældent, at der er uregelmæssigheder i Avnbøg, og den er meget sikker i etableringsfasen. Derudover er Avnbøg næsten lige så god, som almindelig bøg, til at holde bladene om vinteren.

Avnbøg får ikke bladlus, og løvet fra den formulder meget let, og det blæser ikke rundt. Avnbøg er kendetegnet ved tæt og tungt ved, og den tåler både skygge, vårfrost og kraftig beskæring.

Prima FærdigHæks Avnbøg er en fantastisk mulighed for at få en ny hæk på en eftermiddag, og en hæk som er "klar" med det samme. Avnbøg fra Prima Færdighæk er en flot, kraftig hæk-plante, som kommer med jord og rødder, og er klar til at sættes i jorden. Når randen er gravet, skal færdighæk-planterne bare sættes i jorden, vandes og dækkes til, så har du en flot hæk, uden mange års ventetid.

Avnbøg fra Prima FærdigHæk produceres centralt i Danmark, på Fyn. På den måde er tiden til transport fra producent til kunde minimal. Herved er du sikret, at rodnettet på din færdige hæk ikke når at tørre ud, men leveres frisk med klump og aktive rødder, der gør det let for planten at etablere sig.

Jordklumpen tæller ikke med i hækkens højdeangivelse. Dvs. hvis du vælger højden 180 cm, så er hækken 180 cm fra jord til top, når den er plantet hjemme hos dig.

Det botaniske navn for avnbøg er Carpinus betulus. Avnbøg er af birke-slægten og kan blive et middelstort, løvfældende træ på helt op til 25 meter. Som oftest ses avnbøg dog som hæk, buske eller mindre træer, på 10-15 meter. Vildtvoksende kan man finde Avnbøg i hegn, blandede løvskove og krat. Avnbøgen kom til Danmark først i bronzealderen, og veletablerede sig i jernalderen, samtidig med at også bøgen blev en del af den danske natur. Avnbøg findes udbredt i kontinental-Europa, Nordamerika og Østasien. Som solitært som prydtræ kan Avnbøg også anvendes. I Japan anvendes Avnbøg som bonsaitræer. Bladene er savtakkede,smukke og ovale der udmunder i en spids. Avnbøgen blomstrer kort efter at løvet er sprunget ud i maj måned. omkring høst skifter bladene fra grønne nuancer til gul. Langt hen på vinteren holder avnbøgen nogen af bladene.