PlanteCenter Fyns logo

Færdighæk Rødbøg

Færdighæk i den bedste kvalitet på markedet

Bøg er en meget populær hæk, hvis du vil have lidt mere farve i haven, er Rødbøg, (også kaldet Blodbøg) en idé, flotte røde blade hele sommeren og i efteråret skifter bladene farve til varm nødde-brun.
Bøgen holder bladene på,vinteren over, de bliver siddende indtil kort før de nye blade springer ud i maj. Det giver en god hæk-virkning hele året.

Årlig tilvækst:
1. år 10 cm
2. år og derefter: 20-25 cm pr. år.

Vores priser er inklusiv snor, stolper og siveslange
Det gør det nemt for dig, og så er vi sikre på at du får et godt resultat.

Der er 5 års grogaranti på alle vores færdighæk-planter fra Færdighæk.

Produkter

I begyndelsen af maj måned springer bøgen ud. Bladene er ægformede og har hel, let bølget rand. Bøgens blade er placeret på en måde, der gør, at de tilsammen skaber en næsten sammenhængende flade, ligesom en mosaik af grønne blade. Derfor er den færdige bøgehæk god og tæt, og skaber både afskærmning og læ. Bøg færdighæk er særdeles tolerant og hårdfør, og tåler en del skygge og vind.

På grund af bøgens modstandsdygtighed og høje kvalitet, er den et godt valg. Holder man også af at have fugle og andre nyttedyr i haven, er bøgehækken et godt gemmested pga. den tætte bladvækst.

Med vores færdighækplanter kan du få en færdig hæk på en eftermiddag, i lige den højde du ønsker.

Færdighæk fra Færdighæk produceres centralt i landet, på Fyn. På den måde er tiden til transport fra producent til kunde minimal. Herved er du sikret at rodnettet på din færdige hæk ikke når at tørre ud, men leveres frisk med klump og aktive rødder, der gør det let for planten at etablere sig.

Den botaniske navn for Rødbøg er Fagus sylvatica atropurpurea.
Bøg findes især udbredt i de tempererede egne i midt- og vesteuropa, og er i Danmark, det mest almindelige løvtræ og en yderst populær hækplante. Bøgeplanter har været en del af den danske natur siden 1500 f. kr. I jernalderen og vikingetiden blev bøgen veletableret, og fra 1760 begyndte man at plante bøgeskove. I romantikken i 1800-tallet blev bøgen hyldet i fædrelandssange, og siden 1936 har bøgen været Danmarks nationaltræ. I dag består ca. en femtedel af de danske skove af bøg.

Bøgetræet kan blive op til 350 år gammelt. I Dyrehaven ved København findes Danmarks højeste bøgetræ.