PlanteCenter Fyns logo

Hvad er NemHæk?

Af Stig Pedersen (opdateret )

Jan Lorentzen er ejeren af NemHæk, og han er også hjernen bag denne nye, revolutionerende måde at dyrke færdighæk på. 

Jan har gennem et langt arbejdsliv med dyrkning af skovplanter og juletræer været vidt omkring i verden, hvor han har suget til sig af viden og nye metoder. Al denne viden iblandet en masse nysgerrighed og gåpåmod har resulteret i et særdeles vellykket projekt på Fyn, hvor Jan nu dyrker færdighæk i lange baner.
Her kan du se, hvilke typer NemHæk du kan vælge imellem.

Jan er meget passioneret omkring sit arbejde med udviklingen og produktionen af Færdighæk, og det har smittet af på hans søn, Aske, som nu er en fast del af virksomheden. 

Smukt grønt bøgblad

Hvorfor skal jeg vælge en NemHæk færdighæk?

Du skal vælge en færdighæk fra NemHæk, da det valg letter arbejdet betydeligt for forbrugeren; det vil sige dig! Udover den lette håndtering af mange meter færdighæk, så giver denne metode også nogle meget sunde og levedygtige planter. 

Hvad er forskellen på NemHæk færdighæk og traditionel færdighæk?

Man kan sige, at den mest håndgribelige forskel på NemHæk færdighæk og traditionel færdighæk er, at Nemhæk er betydeligt lettere for dig at håndtere og plante.

Til en konventionel færdighæk bliver hækplanterne dyrket enkeltvis og bliver gravet op med en stor, tung jordklump. Når du som forbruger får leveret den færdighæk, er det ikke sikkert, du har materiel til at kunne håndtere og plante den nye hæk, hvorfor mange må hente professionel hjælp til dette, hvilket kan resultere i en stor udgift oveni den nyindkøbte færdighæk. 

Færdighæk fra Nemhæk kan noget helt andet, som letter dit arbejde med håndtering og plantning af færdighækken helt exceptionelt. 

Den helt store forskel er, at der bliver dyrket 3 hækplanter i en Root Control Bag. Denne ‘pose’ måler 100 centimeter i længden, 10 centimeter i højden og 15 centimeter i bredden, og det er heri, at rodnettet befinder sig. Vækst materialet i posen består af et kokosmateriale, der både indeholder den vigtige næring, og som kan suge en stor mængde af vand til rødderne. Når planterne vokser kommer der et virilt og stærkt rodnet, der er 100 % klar til at skyde ud i jorden, når ‘posen’ bliver fjernet lige inden hækken bliver leveret hos dig. 

Toppen af ligusterhæk

Hvorfor er enhedsprisen på NemHæk færdighæk dyrere end traditionel færdighæk?

Har du lagt mærke til, at du ved køb af vores færdighæk fra Nemhæk får 3 hækplanter samlet på 1 meter? 3 hækplanter, som allerede har lukket sig tæt ind til hinanden i en samlet enhed. Det lyder tungt og uhandy, ikke? 

Det er her, NemHæk adskiller sig fra anden færdighæk, for når du får de 3 hækplanter samlet i et enkelt modul, vejer de samlet under 20 kg, og kan derfor nemt håndteres af de fleste. Det er på ingen måde besværligt at arbejde med, og du får hurtigt plantet mange meter tæt hæk.

Samtidig med at du skal bære rundt på meget færre kilo, slipper du også for at vende og dreje planterne for at finde ud af hvordan de skal vende. Bare sæt de formklippede moduler på række, så er hækken flot og tæt med det samme.

Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan NemHæk færdighæk skal plantes.

Tilmeld dig PlanteCenter Fyns nyhedsbrev