PlanteCenter Fyns logo

Færdighæk Liguster

Få en færdighæk, der kan klare det meste
Ønsker du en stærk hæk, der er nem at holde så er Liguster et godt valg.
Liguster er vindstærk, den har let ved at etablere sig på de fleste jordtyper.
Jordklumpen tæller ikke med i hækkens højdeangivelse. Dvs. hvis du vælger højden 180 cm, så er hækken 180 cm fra jord til top, når den er plantet hjemme hos dig.

Vi har prisgaranti på alle vores færdighække.
Finder du samme hæk til lavere pris, så skriver du bare til os, så laver vi den bedste pris til dig.

Produkter

Årlig tilvækst:
1. år omkring 10 til cm
2. år og derefter: 20 til 30 cm pr. år.
Tilvæksten afhænger naturligvis meget af jorden, og vejret det pågældende år.

Liguster færdighæk er kraftige planter, som er lavet her i Danmark, dyrket frem i den gode muldjord på Fyn

Mange danske villakvarterer er prydede af smukke og sunde ligusterhække. Man kan næsten sige at liguster er blevet symbol på haveliv i Danmark, med deres dybe, mørkegrønne farve, tætte struktur af grene og evne til at lukke af, skærme og skabe læ.

Køber du en færdig ligusterhæk, får du med det samme glæde af dens afskærmende egenskaber og grønne løv.

Vores Liguster er både en flot færdig hæk, og en yderst robust, nøjsom og tolerant hæk-plante af høj kvalitet. I juli måned blomstrer den med hvide blomster, der udvikler sig til blå-sorte, skinnende bær af ærtestørrelse. Den færdige ligusterhæk har en stærk vækst, og kan blive op til 4 meter høje og har en tæt overflade af grønt løv, der gavner fuglelivet i haven.

Liguster er vindstærk, vinterhårdføre og tåler beskæring. Mål bare op hvor meget hæk du skal bruge og bestiller det antal meter du har brug for.

For at gøre det nemt for dig leveres vores færdighæk med siveslange, snor og de stolper du skal bruge, altsammen hurtigt leveret, lige til din have.

Du kan plante ligusterhæk hele året, enten som færdig hæk, som inddeling af din have i forskellige rum eller til reparationer af hækken, hvis der har været biler eller maskiner igennem. Det optimale tidspunkt at plante din færdighæk, er forår/sommer, inden det bliver for varmt, eller om efteråret, inden frosten går i jorden.

Vores færdighæk produceres centralt i landet, på Fyn. På den måde er tiden til transport fra producent til kunde minimal. Herved er du sikret at rodnettet på din færdige hæk ikke når at tørre ud, men leveres frisk med aktive rødder, der gør det let for planten at etablere sig.

Liguster er af olivenfamilien og den bærer det botaniske navn Ligustrum vulgare.
Vildtvoksende i bjergrige egne i Central- og Sydeuropa findes liguster som som krat eller underskov.