PlanteCenter Fyns logo

Færdighæk Laurbær-kirsebær

Med denne smukke Laurbærkirsebær færdighæk kan du ramme din have ind på den fineste måde. Hækken står skinnende og stedsegrøn med de flotte, mørkegrønne blade, der er kendetegnende for Laurbærkirsebær. 

Sorten hedder ‘Otto Luyken’, og den udmærker sig med de smalle blade og den langsomme vækst, hvilket gør den særligt egnet som hækplante. Dette bliver perfekt understøttet af en meget kompakt vækst, som sikrer en tæt hæk, der værner om privatlivets fred i din have.

I maj måned står hækken med skønne, hvide blomster, der dufter herligt af forår og lysere tider, og senere på året vil den få sorte bær, som fuglene elsker.

Produkter

Otto Luyken Laurbærkirsebær er en meget hårdfør sort, der kan plantes i almindelig havejord. Den trives både i fuld sol og i skygge, og du kan derfor få en smuk hæk hele vejen rundt om din grund.  Din hæk vil blive op til 1,5 meter høj.

Laurbærkirsebær er i familie med andre stenfrugter såsom abrikos, blomme og bittermandel, deraf det latinske navn Prunus laurocerasus. Selvom de er i familie med hinanden, så er Laurbærkirsebærrene ikke egnet til at spise, da de simpelthen ikke smager godt, men havens små fugle vil elske at gå om bord i buffeten.

Denne hæk bliver leveret i færdige moduler af 1 meter, og de ikke vejer mere end 20 kg per modul. Du skal derfor blot grave en rende, som er 20 centimeter bred og 15 centimeter dyb, og derefter placere modulerne i renden. Der medfølger både stolper, snor og siveslange, så hækken er klar til at blive plantet, når du får den leveret. 

Hvornår skal Kirsebær Laurbær klippes?

Vores ‘Otto Luyken’ Laurbær Kirsebær vokser ikke ret hurtigt, og derfor behøver du ikke at klippe den mere end 1 gang om året. Du kan både benytte hækkeklipper og beskæresaks til at trimme hækken alt afhængigt af, hvilket udtryk du ønsker.

Hvis du ønsker et stramt og meget trimmet udtryk, kan du godt klippe den med hækkeklipper i juni og i september. Hvis du går efter et mere blødt udtryk, kan du ‘nøjes med’ at klippe den i august, enten med hækkeklipper eller beskæresaks.

Hvor tæt skal Kirsebær Laurbær plantes?

Når du køber denne Laurbær Kirsebær færdighæk hos PlanteCenter Fyn, behøver du ikke at tænke over, hvor tæt planterne skal stå. Det er fordi, hækplanterne er dyrket i moduler af 1 meter, hvor der er 3 planter per løbende meter. Derfor skal du blot bestille det antal meter hæk, du skal bruge.

Hvornår er det bedst at plante Laurbærkirsebær?

Som udgangspunkt kan du plante hæk hele året, men det er selvfølgelig bedst at undgå den tørreste sommerperiode eller en eventuel periode med frost i jorden.

Er Laurbærkirsebær giftige?

Hvis man gennemtygger flere af stenene i Laurbærkirsebær er de giftige, men det er meget sjældent, man hører om forgiftninger efter indtagelse af Laurbærkirsebær. Det samme gør sig gældende for stenfrugter som abrikos, blomme og bittermandel.