PlanteCenter Fyns logo

Færdighæk Taks

Her får du en luksuriøs og fantastisk smuk hæk, der står færdig og klar, lige når du har plantet den. Producenten har passet og plejet Takshækken, så du blot skal plante den, hvorefter den står rank, fin og færdig i den højde, du har valgt.

Taks er ‘den nye dreng i klassen’ hos NemHæk færdig hæk, og producenten er mindst lige så vild med den, som vi er. Faktisk kalder han den for ‘Kongen af Hække’. Dette er nemlig en hæk, der både er tæt, spændende og smuk, og så giver den dig mindre arbejde i vækstsæsonen. Det lyder da næsten for godt til at være sandt, ikke?

Læs med her og se, hvorfor Taks er det rigtige valg for dig, når du skal plante færdighæk.

Produkter

Taks er en meget elegant art af gran familien, der har bløde, stedsegrønne nåle. Den får de fineste røde, bærlignende kogler, som fuglene elsker. Da hækken samtidig bliver meget tæt, er den derfor et oplagt ynglested for havens små fugle.

Den meget tætte struktur skyldes, at den sætter nye sideskud fra hovedstammen, og det gør naturligvis også, at privatlivets fred er sikret, når du vælger en hæk af Taks til din have. Desuden giver den også god afskærmning for vinden på grund af den tætte grensætning.

En af grundene til, at Taks er så hårdfør i det danske klima, er, at arten er hjemmehørende i Danmark. Du vil således kunne finde Taks i den danske natur, selvom skovdriften desværre har gjort, at det efterhånden er et mere sjældent syn.
Hvilken taks kan bruges til hæk?

Hos PlanteCenter Fyn har vi en Taks hæk af sorten Brande Select, som du kan vælge at købe i en færdig højde på 125 centimeter eller på 150 centimeter.

Dette er en sort, der både tåler påvirkning fra vind, og som kan plantes i både fuld sol og i skygge. Derfor synes vi, det er en meget alsidig og robust sort, vi kan stå inde for.

Hvor hurtigt vokser taks?

Din taks vil vokse omkring 25 centimeter om året, hvilket er mindre end den traditionelle liguster- eller bøgehæk. Desuden er grene og nåle så fine, at det giver meget lidt haveaffald. Du kan endda vælge at køre over affaldet med plæneklipperen og dermed slippe for at rive det sammen.

Hvor tæt skal taks plantes?

Den taks, du køber hos PlanteCenter Fyn, er plantet i lette elementer, hvor der er 3 planter per løbende meter. På den måde får du leveret en tæt og sund hæk hjemme hos dig.

Når du bestiller din hæk, skal du blot angive, hvor mange meter du skal bruge.

Er taks hårdfør?

Taks er både hårdfør overfor kulde og vind. Desuden kan den plantes på både skyggefulde og solrige placeringer. 

Hvor giftig er taks?

Det er yderst sjældent, at mennesker bliver forgiftet af taks, og endnu mere sjældent, at forgiftningen er alvorlig. Skulle det ske, så vil symptomerne være opkastning, mavesmerter og diarré, men det vil kræve, at personen har gennemtygget de bærlignende kogler.

Dog er taks giftig for dyr som heste og hunde. Brug derfor ikke taks i nærheden af hestefold og hestestald, og brug ikke taks til at lege apport med hunden. Der sker ikke noget ved, at hunden snuser til en taks, men den må ikke tygge i grene eller bær.

Skulle uheldet være ude, så kontakt din læge eller Giftlinjen, hvis et barn eller voksen udviser symptomer efter at have tygget i bær fra taks.

Har dit kæledyr været udsat for taks, skal du straks kontakte dyrlægen.

Hvor høj må en hæk være i skel?

Din hæk må være 180 centimeter i skel, og den må ikke overstige 2 meter uden din nabos samtykke. Dette er beskrevet i Hegnsloven.