Spise Kirsebær, Moreller
At spise dejlige, søde kirsebær direkte fra træet, er en delikatesse, og noget af det bedste om sommeren. De søde kirsebær bliver også kaldt spisekirsebær eller Moreller. Spisekirsebær kan fåes i nuancerne sort-rød, røde, rød-gule og helt gule. Kirsebærsæsonen ligger i perioden fra juli til august. Du kan nyde dine søde kirsebær friske, tilberedte, som tilbehør eller i retter som f.eks. sommersalat, kirsebærsalsa, panna cotta eller i kirsebærmoussé
Produkter
Nogle sorter af søde kirsebær er selvbestøvende, andre skal bestøves af et andet kirsebærtræ. Se mere om bestøvning af kirsebær, her. Alle søde kirsebær kan bestøves af fugle-kirsebær
Inden for spisekirsebær-træer er der mange variationer og valgmuligheder, hvad sorter angår. Du kan læse nærmere om det enkelte sorter, og lade dig inspirere til til at vælge, hvilket spisekirsebærtræ, der vil passe allerbedst i din have.
Du kan f.eks. se nærmere på sorten 'Sunburst', der giver ekstra store, mørkerøde bær, eller sorten 'Victor' der har et strejf af syrlighed i smagen. Du kan også læse mere om sorten 'Stella', der bærer et væld af søde og mørkerøde kirsebær.