Van - Kirsebærtræ

Van - Kirsebærtræ

Kirsebærsorten ‘Van’ bærer flotte, mørkerøde, hjerteformede kirsebær med purpurfarvet frugtkød og sprødt skind. Van-kirsebær er søde og giver en meget smuk rød saft. De modne kirsebær fra denne sort er klar til høst i slutningen af juli måned, og du vil kunne glæde dig over et meget stort udbytte af faste og saftige kirsebær. Vælger du sorten ‘Van’, får du et stort frugttræ med oprette grene, der giver godt med kirsebær.

299,00 DKK

Få besked når varen kommer på lager

Prunus Avium ‘Van’ - hjerteformede, mørkerøde og søde kirsebær

Kirsebærsorten ‘Van’ er et rigtig godt valg, hvis du holder af store, saftige, røde sødkirsebær. Som frugttræ er denne sort moderat af vækst, og udvikler sig med tiden til et kønt, stort 

frugttræ med oprette grene. ‘Van er et rigtbærende kirsebærtræ med kugleformet krone, du vil kunne få meget glæde af i frugthaven. 


Van er oprindeligt en canadisk fra British Columbia. Sorten kan føres tilbage til 1942, hvor den blev særligt udvalgt af Empress Eugenie på forsøgsstationen ‘Summerland’. Van er ikke et selvbestøvende kirsebærtræ, så du skal være opmærksom på at en god høst kræver fremmedbestøvning.  Gode bestøvere for denne kirsebærsort er bl.a. ‘Lapins’, ‘Sunburst’ og ‘Stella’.

 

Bestøvningsoversigt, kirsebær