PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Kirsebærtræ - Hedelfinger
Hedelfinger - Kirsebærtræ

Hedelfinger - Kirsebærtræ 5-8 grene

Produktinformation

349,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Hedelfinger er en sund, gammel tysk sort, der bærer fine røde og søde kirsebær med en krydret og lidt vinagtig kirsebærsmag.
Det er nemt at få succes med denne sort, som giver en kirsebærhøst af rigtig god spisekvalitet.
Hedelfinger-kirsebær er store og velsmagende, og kan plukkes i slutningen af juli måned. Et hedelfinger-kirsebærtræ prydes af en dekorativ pyramidal krone, og du vil i foråret kunne nyde synet af Hedelfinger-træets hvide blomstring.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Prunus avium ‘Hedelfinger’

Denne kirsebærsort egner sig både godt som friskplukket frugt fra haven, og til henkogning, sirup eller kompot, der kan blive til glæde og gavn uden for kirsebærsæsonen. Et Hedelfingerkirsebær er hjerteformede og store kirsebær på hen ved 20 mm. Frugtkødet på et Hedelfinger-kirsebær er rødbrunt og saftigt. Saften er mørkerød og farvende.

Et Hedelfinger-kirsebærtræ vokser kraftigt de første år, kan opnå en højde på omkring 5-6 meter. bredden på kronen vil blive 3-4 meter.  Hedelfinger er en sund og robust kirsebærsort, der er let at dyrke i haven. Den trives godt på en solrig placering eller i halvskygge. Et Hedelfinger-kirsebærtræ er ikke selvbestøvende.

Hedelfinger-sorten stammer med stor sandsynlighed fra Hedelfingen i Tyskland. Undertiden går denne sort også under det tyske navn ‘Hedelfinger Riesenkirsche’. Siden slutningen af 1800-tallet har denne kirsbærsort været plantet i danske haver.

Investerer du i et kirsebærtræ af denne sort, får du fornøjelsen af den smukke pyramideformede krones blomsterpragt  i slutningen af april og begyndelsen af maj måned.

Sidst på højsommeren vil du kunne nyde høsten af røde og sødmefulde Hedelfinger-kirsebær.


For at få Hedelfinger kirsebær skal træet bestøves af en anden sort.

Læs mere om bestøvning af kirsebærtræer.

A kvalitet 5-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme Prunus colt, Middelvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.
Et Dansk produceret kvalitets kirsebærtræ.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)