Lambert's Filbert - Hassel

Med en kvalitets-hasselbusk af sorten ‘Lamberts Filbert’ får du en meget frugtbar og produktiv hassel, der sætter velsmagende, store, lysebrune hasselnødder.

Ønsker du en bredkronet og opret hassel, så er ‘Lamberts Filbert’ et rigtig godt valg. En nød af sorten ‘Lamberts Filbert’ er dekorativ, oval og måler mellem 2 og 3 cm. Lamberts Filbert-nøddekernene er omsluttet af tynde nøddeskaller, der er meget lette at knække.

Store og tyndskallede nødder der sidder i klaser med 3 til 7 stk.
Lamberts Filbert er meget rigtbærende og sund.

En lækker sprød nød med god smag.

Kan blive op til 3-4 meter høj og 2-3 meter bred.
Bærer modne nødder i oktober-december.

299,00 DKK

Få besked når varen kommer på lager

Corylus Avellana ‘Lamberts Filbert’ - lækre, sprøde nøddekerner i tynd skal

Når du planter Corylus Avellana i din have, får du en sund plante af moderat til kraftig vækst. En hasselbusk er løvfældende. Hasselsorten ‘Lamberts Filbert’ bærer velsmagende, modne hasselnødder i rørformede haser, der slutter tæt og nøddens skal. Haserne er længere end selve nødden. Blomstringen for denne hassel-sort, finder sted i forårsmånederne marts og april.

Med flere gode sorter af Corylus Avellana giver du din hassel gode bestøvningsforhold. En enkelt hasselbusk er altså ikke nok, hvis du gerne vil have en rig høst. Du kan få et godt resultat ved at sætte din ‘Lamberts Filbert’ sammen med andre hassel-sorter, som f.eks. ‘Bolviller’, ‘Zellernød’  eller ‘Cosford’.

Du kan nemt tørre og gemme dine Lamberts Filbert-nødder til senere brug. Den bedste holdbarhed opnår du hvor der er tørt, mørkt og køligt. I de kolde vintermåneder er de næringsrige hasselnødder en både velsmagende og sund snack. Du kan også lave duftende hjemmebag med hasselnødder eller lækre desserter af din Lamberts Filbert-høst.

Rigtbærende hasselbusk, der kan blive 3-5 meter høj og cirka 2 meter bred. Ynder læ, og foretrækker at blive plantet i halvskygge eller lys. Velegnet til plantning i almindelig frugtbar havejord, kan både plantes som hegn eller som fritstående hasselbusk.

Lamberts Filbert blomstrer i februar-marts måned, og bærer modne nødder i oktober-november.

Bemærk at Hasselbuske fra PlanteCenter Fyn kommer i ti liters potter, det er en større plante end hvad der normalt bliver udbudt til salg.

Husk! Det kræver to forskellige hassel sorter for at buskene kan blive bestøvede.

Du kan også købe Duo hasselbuske så har du 2 forskellige sorter med det samme.