Sød mandel 'Pfälzer' - Prunus dulcis

Ønsker du at dyrke sunde og velsmagende mandler i din have, er der en god ide, at vælge en hårdfør mandel-sort, der trives godt i det danske klima. Et mandeltræ af sorten ‘Pfälzer’ er velafprøvet og trives godt i danske haver, på en solrig placering. Denne mandelsort giver sødmefulde, delikate spise-mandler, som du vil kunne nyde i september-oktober. I april-maj står mandeltræet særligt smukt med imponerende, rosa blomsterpragt.

399,00 DKK

Få besked når varen kommer på lager

Prunus Dulcis ‘Pfälzer’ - Meget robust sort med ekstra søde mandler

Mandel-træets blade er ellipseformede og grønne, ligesom træets frugter. Mandler er som bekendt stenfrugter med skønne spiselige kerner, og ikke frugtkød. Mandlerne er modne og kan høstes i september og november måned.

 

Med et mandeltræ af sorten ‘Pfälzer’ i din have, får du et dekorativt, busklignende træ med en flot rund krone af lette grene.  Et Pfälzer-mandeltræ kan opnå en højde på mellem 3 og 6 meter, og kan faktisk klare sig ned til minus 25 grader. Et ‘Pfälzer’ mandeltræ er selvbestøvende, og du behøver derfor ikke flere mandeltræer. Dog vil du kunne opnå en rigere høst, hvis du sætter mere end et mandeltræ i din have. 

 

 ‘Pfälzer’ er en tysk mandel-sort, der har været dyrket siden 1600-tallet. Denne tyske mandel-sort, er særligt udbredt i Rheinland-pfalz-området, hvor mandeltræernes blomstring er et helt særligt tilløbsstykke. 

 

Modningsoversig for sydfrugter