Figen 'Brown Turkey'

Figen 'Brown Turkey'

Det er vigtigt at vælge sorter af sydfrugter, der fungerer i det danske klima. Vil du gerne kunne høste friske, fuldmodne, søde figner i haven, er det derfor ikke hvilken som helst sort af Ficus Carica, du bør investere i. Ønsker du at have dit nye figentræ på friland, er sorten ‘Brown Turkey’ eller Bornholmer-figen, som den også kaldes, uden tvivl den mest anbefalelsesværdige. Denne sort er selvbestøvende, hårdfør og bærer meget fine frugter.

Buskformet
5 l. potte

249,00 DKK

På lager - Levering: Leveringstid 2-4 hverdage

Ficus Carica ‘Brown Turkey’ - hårdføre og sunde figentræer med lækre, søde figner

Når du investerer i et flot Figentræ til haven, kan du ligeså godt vælge den bedste sort. Ficus Carica ‘Brown Turkey’ er en hårdfør figen-sort tilpasset det danske klima, der helt berettiget er et meget populært valg til danske haver. Faktisk er det den eneste figen-sort, der klarer sig rigtig godt på friland. Denne sort går også ofte under navnet Bornholmsk Figen, fordi man netop på Bornholm, mange steder dyrker netop denne figen-sort. 

 

Drømmer du om at dyrke friske modne, hjemmedyrkede figner fra haven, er det derfor sorten ‘Brown Turkey’ du skal gå efter. Du kan plante dit nye figentræ af sorten ‘Brown Turkey’ hvor der er godt med sol og læ, gerne på en sydvendt placering i haven. Du kan også dyrke figner i drivhus eller orangeri. 

 

Du kan med fordel sætte dit figentræ i jord, der ikke er alt for næringsrig, hvis du gerne vil kunne høste friske figner forholdsvis hurtigt. Derved opnår du et figentræ, der hurtigt kommer i bæring. Sætter du din Figen ‘Brown Turkey’ i meget næringsrig jord, vil planten i stedet fokusere sin energi på at vokse og udvikle et kraftigt rodnet. 

 

Ficus Carica ‘Brown Turkey’ er et kønt, lille busklignende frugttræ. I modsætning til mange af de figen-sorter, der vokser længere sydpå, er ‘Brown Turkey’ ikke afhængig af de såkaldte figengalhvepse, for at blive bestøvet og bære frugt. Denne sort er selvbestøvende, og du vil derfor kunne opnå en fin bæring uden fremmedbestøvning. 

 

Figentræernes blade er forskellige fra sort til sort. Sorten ‘Brown Turkey’/Bornholmerfigen bærer dybt indskårne, grønne blade. Som de fleste andre figner, er også Bornholmerfigner karakteristiske med deres særlige, pærelignende form. I begyndelsen er figentræets umodne frugter grønne. Senere skifter de til en mere brunlig farve med violette nuancer. ‘Brown Turkey’ figentræets fugter har frugtkød med en særlig flot rødlig kulør, og en delikat struktur og smag.