Jostabær, Solstik

Jostabær

De store, mørke violette ‘Jostabær’ kaldes også af og til for ‘Solstik’. Jostabær er meget velsmagende og saftige, aromatiske sommerbær, der minder en del om solbær af udseende og smag. Du kan høste havens Jostabær i august måned sommervarme. Når du vælger Josta-bærbuske, får du sunde og kraftige planter, helt uden torne, der gør høsten let og ligetil. Jostabær er en rigtig god krydsning mellem stikkelbær og solbær.

149,00 DKK

Få besked når varen kommer på lager

Ribes x Jostaberry ‘Jostabær’ - fantastisk velsmagende, store violette Jostabær

Jostabær-busken er selvbestøvende, og sætter bær, selvom du ikke har andre solbærbuske  i nærheden. Vil du gerne have flere skønne sommerbær, kan du eventuelt også sætte solbærsorter som ‘Big Ben’ og ‘Titania’ eller stikkelbærbuske som f.eks. ‘Gul Hinnomaki’ eller ‘Captivator’. Du kan plante Jostabær i enten sol eller halvskygge. Har du en god solrig placering haven, hvor du kan sætte din Jostabær-busk, er det at foretrække. Med godt med sol, vil du nemlig få den bedste høst af solmodne Jostabær. 


Ligesom mange af havens andre bær, er også Jostabær skønne at lave hjemmelavet marmelade og saft af. Du kan også bruge de lækre Jostabær i desserter, eller i smoothies og friske salater. Endelig kan du nyde dem præcis som de er, friskplukkede fra din egen have, som et sundt og velsmagende mellemmåltid.