PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Gul Gråsten - Æbletræ

Gul Gråsten - Æbletræ, 3-4 grene

Produktinformation

329,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Gule, saftige og krydrede Gråsten-æbler, er der mange gode grunde til at overveje, at sætte i sin have. Gul Gråsten kan høstes tidligt på sæsonen, og er sødmefulde med en fin syrlighed.

Gråsten-æbletræets vækst er kraftig og det danner en flot bred krone. Siden 2005 har denne æblesort haft den særlige status som Danmarks national-æbletræ. Sorten Kendes fra Gråsten Slot siden 1600-tallet.

Fås også i andre størrelser

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Gul Gråsten er kåret som det danske national-æble i 2005. Planter du et æbletræ af sorten ‘Gul Gråsten’, kan du høste lækre saftige, aromatisk krydrede, syrlig-søde æbler.

Denne sort giver store gule æbler med røde tegninger på solsiden.Frugtkødet er hvidt, og kan have en ferskenfarvet nuance. ‘Gul Gråsten’ er et saftigt og sødt æble med aromatisk smag, der modner fra midt i september måned, og kan gemmes helt til jul.

Æbletræet ‘Gul Gråsten’ er kendetegnet ved en kraftig vækst og  bred krone.

Gul Gråsten blomstrer tidligt på sæsonen med store, hvide æbleblomster. Blomsterne har et sart lyserødt skær. Sorten ‘Gul Gråsten’ er triploid, og den fungerer, derfor ikke så godt som bestøver for andre æblesorter.

Sorten ‘Gul Gråsten’ stammer fra Savoyen i Frankrig. Sorten blev hjembragt til Danmark af Grev Frederik den yngre fra Gråsten Slot i sidste halvdel af 1600-tallet. Selvom Gråsten-æblerne har fransk oprindelse, anses de for at være en af de ældste danske æblesorter.

A-kvaliltet 3-4 grene
Leveres i 10 l. potte
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.
Grundstamme MM106, Middelvoksende.

Kan ikke bestøve andre æbletræer.

 

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)