PlanteCenter Fyns logo
Dværgtræ Æble 'Rød Gråsten'

Dværgtræ Æble Rød Gråsten

Produktinformation

369,00 DKK

Beskrivelse

Måske har du allerede smagt de sødmefulde og krydrede, historiske Gråsten-æbler, og tænkt at netop denne sort, der er kåret til Danmarks nationalæble, ville være en fornøjelse at kunne høste fra. Med ‘Rød Gråsten’ får du de mange gode kvaliteter fra det oprindelige Gråsten-æble, i en endnu smukkere og mere udpræget rød farve. ‘Rød Gråsten’ blomstrer tidligt, og kan høstes i september måned og frem til begyndelsen af oktober.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

‘Rød Gråsten’ blomstrer som en af de første æble-sorter med store, hvide, mildt duftende æbleblomster, og bærer også frugt tidligt på sæsonen. Et rødt Gråsten-æble er en meget dekorativt rødstribet og lidt kantet frugt. Vælger du at investere i denne spændende sort, får du et flot, hårdfør æbletræ med opret, sund og kraftigt vækst. Samt let hængende grene.

Det oprindelige Gråsten-æble har status af nationalæble i Danmark. Sorten stammer fra Gråsten slot, hvor den har været dyrket siden 1600-tallet.  Rød Gråsten er en nyere og forbedret version af denne sort. Gråsten-æbler er krydrede, sødmefulde og saftige frugter med en ganske fin syrlighed. Rød Gråsten er en kloning af sorten Gråsten, hvor æblernes farve er mere udpræget rød, end de oprindelige ved Gråsten-æbler.

Flot rødstribet æble med god og sød smag, modner i september - oktober.

A-kvalitet 
Leveres i 6,5 l. potte. Leveringshøjde omkring 125 cm.
Grundstamme M9, meget svag vækst.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

Et dværg æbletræ bliver omkring 2-2,5 meter alt efter sorten og beskæringen.

Bestøvningsoversigt for æbler