PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Williams - Pæretræ på vildstamme

Williams - Pæretræ på vildstame

Produktinformation

399,00 DKK

Beskrivelse

Pæresorten ‘Williams’ er en meget udbredt og populær pæresort både i Europa og USA. ‘Williams’ er tidligtbærende, og bærer modne, velsmagende frugter allerede i slutningen af august måned.
Smag og konsistens af Williamspærer er krydret og saftig, med en helt  særlig moskus-lignende aroma. Frugtkødet er fint og hvidt med solgule nuancer.
Williamspærer er gode allround pærer der er en fornøjelse at nyde friskplukkede, eller tilberedte.

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Williams Meget frugtbart pæretræ med store og saftige pærer

Williams er en af de ældste europæiske pæresorter. Sorten er også er meget populær inden for frugtavl i USA. Frugterne af denne pæresort kan du høste tidligt på sæsonen, allerede fra midten af august måned og frem i september. Williams bærer mellemstore pærer på mellem 8-9 cm i højde og 6-7 cm i bredde. De er kendetegnet ved en god og saftig, lidt trevlet

konsistens. Denne spisepære egner sig bedst friskplukket, og bør ikke opbevares i længere tid. Ønsker du at få udbytte af frugthøsten i vintermånederne, er Williams-pærer velegnede til henkogning og syltning.

Williams-sorten udvikler sig til et middel-stort pæretræ. Det trives bedst i næringsrig, veldrænet og dybmuldet jord. Det unge Williams-pæretræ kendes på sin oprette grenvækst. Ved det ældre Williams-pæretræ bliver grenvæksten mere udbredt på grund af frugtbæringens vægt. Investerer du i et pæretræ af denne sort, vil du kunne glæde dig over, at det vil kunne leve og opnå en alder på henved 60-70 år.

‘Clapps favorite’ og ‘Conference’ er sorter der fungerer rigtigt godt som bestøvere for pæresorten Williams.

Williams-sorten kan spores tilbage til år 1770 i England. Den kendes også under den udvidede betegnelse ‘Williams bon Chretien’. Navnet ‘Williams’ har pæretræet fået, i det den er opkaldt efter ejeren på den planteskole, der fremavlede sorten. Williams-pæretræet er første gang indført i Danmark omkring år 1840.

For at få Williams pærer skal træet bestøves af andre sorter.
Læs mere om bestøvning af frugttræer.

A kvalitet 5-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 150 til 200 cm.
Grundstamme Pyrus communis, kraftigvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.

 Et Dansk produceret kvalitets pæretræ.