Pæretræer

Flotte, store pæretræer til din have

Pæretræer er meget populære frugttræer i danske haver.  De fleste pæresorter er søde og friske i smagen, og er gode til at spise lige fra træet. Du kan også bruge pærer til desserter, salater, tærter, pæresnaps eller tørrede som sunde snacks. Hvis du ønsker et eller flere pæretræer til din have, kan du finde et stort udvalg af spændende sorter her ved PlanteCenter Fyn.  Alle pæretræerne er dansk producerede, og bliver sendt direkte fra producenten til dig.

Hvis du vælger forskellige Pæresorter, kan du plukke pærer fra august og helt frem til november, og fra enkelte pæresorter, som f.eks. Concorde eller Anna, kan pærerne gemmes helt til december. Der findes mange spændende typer med forskellige smagsoplevelser, dufte, udseende og egenskaber.

 

Der har vokset pæretræer i Danmark siden renæssancen i 1500-tallet, og de kendes i Syd-europa helt tilbage til oldtiden. Pæretræerne pryder haven med smukt blomsterflor tidligt om foråret, lidt før æbletræerne springer ud. Pæretræer foretrækker et lunt voksested, og derfor er en placering med godt med læ, f.eks. nær en husmur, vigtigt for at pæretræet trives.

 

Det er vigtigt at være opmærksom på at pæretræer ikke er selvbestøvende, og derfor har brug for en anden pæresort til bestøvning, inden for ca. 20 meter. Se bestøvningsoversigt for pæretræer

Så med mindre, at du har et eller flere pæretræer i forvejen, eller der er pæretræer ved naboen, kan det være en god ide, at købe mindst 2 træer. Du kan også prøve de populære familie-træer, hvor der er 3 pæresorter på hvert træ. Prøv f.eks. de 3 lækre sorter Frijs, Conference, gråpære, på samme træ.

 

Ved at have flere Pæresorter, får du ikke kun bedre bestøvning, men også en god mulighed for at få pærer, der modner på forskellige tider, og derved forlænger sæsonen.

Vi har et godt udvalg af store, flotte danskproducerede pæretræer til haven, du kan se nærmere på. Der er mange gode opskrifter, både til det salte og det søde køkken, og til varme og kolde retter. Læs mere om de forskellige sorter, og dig find dine foretrukne pærer.