👉 Lige nu ... Gode tilbud på frugttræer og buske. Tryk her, og se mere. 👈

PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Williams - Pæretræ

Williams - Pæretræ 4-8 grene

Produktinformation

349,00 DKK

Pæresorten ‘Williams’ er en meget udbredt og populær pæresort både i Europa og USA. ‘Williams’ er tidligtbærende, og bærer modne, velsmagende frugter allerede i slutningen af august måned.
Smag og konsistens af Williamspærer er krydret og saftig, med en helt  særlig moskus-lignende aroma. Frugtkødet er fint og hvidt med solgule nuancer.
Williamspærer er gode allround pærer der er en fornøjelse at nyde friskplukkede, eller tilberedte.

Fås også i andre størrelser

Ikke på lager

Williams meget frugtbart pæretræ med store og saftige pærer

Williams er en af de ældste europæiske pæresorter. Sorten er også er meget populær inden for frugtavl i USA. Frugterne af denne pæresort kan du høste tidligt på sæsonen, allerede fra midten af august måned og frem i september. Williams bærer mellemstore pærer på mellem 8-9 cm i højde og 6-7 cm i bredde. De er kendetegnet ved en god og saftig, lidt trevlet

konsistens. Denne spisepære egner sig bedst friskplukket, og bør ikke opbevares i længere tid. Ønsker du at få udbytte af frugthøsten i vintermånederne, er Williams-pærer velegnede til henkogning og syltning.

Williams-sorten udvikler sig til et middel-stort pæretræ. Det trives bedst i næringsrig, veldrænet og dybmuldet jord. Det unge Williams-pæretræ kendes på sin oprette grenvækst. Ved det ældre Williams-pæretræ bliver grenvæksten mere udbredt på grund af frugtbæringens vægt. Investerer du i et pæretræ af denne sort, vil du kunne glæde dig over, at det vil kunne leve og opnå en alder på henved 60-70 år.

‘Clapps favorite’ og ‘Conference’ er sorter der fungerer rigtigt godt som bestøvere for pæresorten Williams.

Williams-sorten kan spores tilbage til år 1770 i England. Den kendes også under den udvidede betegnelse ‘Williams bon Chretien’. Navnet ‘Williams’ har pæretræet fået, i det den er opkaldt efter ejeren på den planteskole, der fremavlede sorten. Williams-pæretræet er første gang indført i Danmark omkring år 1840.

For at få Williams pærer skal træet bestøves af andre sorter.
Læs mere om bestøvning af frugttræer.

A kvalitet 4-8 grene
Leveres i 10 l. potte. Leveringshøjde 130 til 200 cm.
Grundstamme Kvæde A, Middelvoksende.
Dansk produceret, leveret direkte fra producenten.
Et Dansk produceret kvalitets pæretræ.

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)