PlanteCenter Fyns logo
Dansk produceret
Vinbær - Vinbrombær - Rubus phoenicolasius
Umodne Vinbær - Vinbrombær - Rubus phoenicolasius

Vinbrombær - Rubus phoenicolasius

Produktinformation

169,00 DKK

Vinbrombær (Rubus phoenicolasius), også kendt som japansk vinbrombær eller bare vinbær, er en fascinerende plante, der tilbyder en unik kombination af dekorative og kulinariske kvaliteter. Denne art, som oprindeligt er fra Østasien, har etableret sig som en populær plante i mange haver på grund af sit eksotiske udseende og sine fine røde bær.

De flotte ranker med de bløde, blodrøde torne giver et helt særligt udtryk i haven og skaber et flot farvespil sammen med plantens grønne blade og de hvide eller lysrosa blomster, der kommer i maj-juni.

De lækre syrlig-søde bær modner fra august og kan spises direkte fra busken eller anvendes i køkkenet. F.eks. til marmelade, i bagværk eller i salater.

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Vinbrombær er en hurtigvoksende, flerårig busk, der kan nå 1-2 meters højde og bredde. Med sin klatrende vækstform er den ideel til brug på espalierer, hegn eller som en naturlig skærm. De røde stængler og tornede grene giver planten et iøjnefaldende og unikt udseende hele året.

Vinbrombær er ikke kun værdifuld for sine frugter, men også for sin visuelle appel. Om foråret prydes den af små, hvide eller lysrosa, duftende blomster, der er attraktive for bier og sommerfugle. Planten vil desuden give farve i haven hele året, da dens røde stængler lyser flot op og giver liv - også om vinteren.

Frugten er en delfrugt, sammensat af flere små stenfrugter; den modner i august-sep­tember og er rød og halvkugleformet, af størrelse og form som brom­bær; men ved plukning slipper frugter­ne blomsterbunden ligesom hindbær. Frugtens overflade er let klæbrig og sma­gen er syrlig-sød. Frugten anven­des på samme måde som hindbær.

Denne plante foretrækker fuld sol til delvis skygge og veldrænet, humusrig jord. Den er tilpasningsdygtig til forskellige jordtyper og klimaforhold og er hårdfør og robust. Dog skal haveejere være opmærksomme på plantens invasive tendenser i visse miljøer, hvis den overlades fuldstændigt til sig selv.

Vinbrombær kræver regelmæssig beskæring for at kontrollere væksten og fremme plantens sundhed og bærproduktion. Skuddene bør opbindes og efter de som 2 årig har båret frugt, klippes af ved jorden, for at give plads til nye frugtgivende skud. Her er det vigtigt at lade de unge 1 årige skud, der endnu ikke har båret frugt, blive.

Planten er relativt modstandsdygtig over for skadedyr og sygdomme, hvilket gør at den er nem og kræver en lav grad af vedligeholdelse for haveejere.

Rubus phoenicolasius er en ideel plante for dem, der søger at tilføje både æstetisk værdi og praktisk anvendelse til deres have. Med sin charmerende blomstring, farverige stængler og velsmagende bær, tilbyder vinbrombær en unik kombination af skønhed og funktion, der kan berige enhver have. Den er et fremragende valg for alle haveentusiaster, der ønsker en iøjnefaldende og nyttig plante.

A-kvalitet
Leveres i 5 l. potte.
Leveres direkte fra den danske producent
Et Dansk produceret kvalitets Bær

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)