PlanteCenter Fyns logo

Prima FærdigHæk Spiraea

Spiraea vanhouttei bliver også kaldet Buketspiræa, og er den mest brugte Spiræa-sort til hæk.
Spiræa er en meget stærk hækplante den tåler de fleste jordtyper, den kan gro i halvskygge men blomstre bedst i sol.

Buketspiræa kan bruges både som klippet og uklippet hæk.
Som uklippet får du den kraftigeste blomstring, og det er også den mindst arbejdskrævende, men Buketspiræa fylder en del som uklippet hæk, du skal regne med at den bliver 2-2,5 meter i breden.
Som klippet hæk bestemmer du næsten selv breden, vi anbefaler at du klipper din spiræa lige efter blomstring, på den måde for du mest ud af næste års blomstring.

Vi har prisgaranti på alle vores Prima FærdigHæk.
Finder du samme hæk til lavere pris, så skriver du bare til os, så laver vi den bedste pris til dig. (Minimum 8 planter)

Produkter

Årlig tilvækst:
1. år fra 15 til cm
2. år og derefter: 25 cm pr. år.
Tilvæksten afhænger naturligvis meget af jorden, og vejret det pågældende år.

Jordklumpen tæller ikke med i hækkens højdeangivelse. Dvs. hvis du vælger højden 180 cm, så er hækken 180 cm fra jord til top, når den er plantet hjemme hos dig.

Du skal bruge 3 planter pr. meter når du planter Prima FærdigHæk Buketspiræa.

Spiraea vanhouttei bliver også kaldet Buketspiræa, og er den mest brugte Spiræa-sort til hæk. Spiræa er en meget stærk hækplante. Den tåler de fleste jordtyper og kan gro i halvskygge, men blomstrer bedst i sol.

Buketspiræa kan bruges både som klippet og uklippet hæk.

Som uklippet får du den kraftigste blomstring, og det er også den mindst arbejdskrævende. Buketspiræa fylder meget som uklippet hæk, du skal regne med at den bliver 2-2,5 meter i bredden.

Som klippet hæk bestemmer du næsten selv bredden, vi anbefaler at du klipper din spiræa lige efter blomstring, på den måde får du mest ud af næste års blomstring.

Prima FærdigHæks Spiraea er en fantastisk mulighed for at få en ny hæk på en eftermiddag, og en hæk som er "klar" med det samme. Spiraea fra Prima Færdighæk er en flot, kraftig hæk-plante, som kommer med jord og rødder, og er klar til at sættes i jorden. Når randen er gravet, skal færdighæk-planterne bare sættes i jorden, vandes og dækkes til, så har du en flot hæk, uden mange års ventetid.

Buketspiræa er en smuk, løvfældende busk, med små, mørkegrønne og ovale blade.

Den kan blive op til 2 meter høj, og helt fra bunden har spiraea et væld af grene. I juni måned springer spiraea ud i  en overdådig blomstring. Blomsterne er hvide, mellemstore halvskærme, kendetegnet ved en lidt tung, men fantastisk duft.  

Som solitær busk, er buketspiræa også yndefuld, vindstærk og nøjsom.

Spirea hører oprindeligt hjemme i Kina, hvor den vildtvoksende ses som

underskov, i krat eller skovbryn. I dag er spirea også udbredt i Europa, Asien og Nordamerika.

Spiraea fra Prima FærdigHæk produceres centralt i Danmark, på Fyn. På den måde er tiden til transport fra producent til kunde minimal. Herved er du sikret, at rodnettet på din færdige hæk ikke når at tørre ud, men leveres frisk med klump og aktive rødder, der gør det let for planten at etablere sig.

Jordklumpen tæller ikke med i hækkens højdeangivelse. Dvs. hvis du vælger højden 180 cm, så er hækken 180 cm fra jord til top, når den er plantet hjemme hos dig.

Du skal bruge 3 planter pr. meter når du planter Prima FærdigHæk Buketspiræa.

Hvis du har din Spiræa som uklippet, er det vigtigt at du husker at hvis der lægger sig sne på grenene så skal den fjernes, så grenene ikke tager skade af snetrykket.