PlanteCenter Fyns logo

Prima FærdigHæk Lind - Tilia cordata

Lind er en fantastisk hæk, den har en god og kraftig vækst og de hjerteformede blade dækker godt.
Lind tåler både frost og let skygge, og er ikke sart med hvilken jord den står i.

Der skal bruges 3 planter pr. meter.

Årlig tilvækst:
1. år: 15 cm 
2. år og derefter: 35 cm pr. år.

Vi har prisgaranti på alle vores Prima FærdigHæk.
Finder du samme hæk til lavere pris, så skriver du bare til os, så laver vi den bedste pris til dig. (Minimum 8 planter)

Produkter

Lind er ikke sart med hensyn til hvilken jord den står i, den klarer sig godt selv med jord der er leret og let fugtig, hvor det kan være svært for andre planter at klare sig.

Der er noget majestætisk over lind, der mange steder står ved herregårde og slotte. Lind er en fantastisk hæk, den har en god og kraftig vækst, og de hjerteformede blade dækker godt. Lind tåler både frost og let skygge, og så giver et eksklusivt, roligt og yndefuldt udtryk i haven.

Den er ikke sart med hensyn til hvilken jord den står i, den klarer sig godt selv med jord der er leret og let fugtig, hvor det kan være svært for andre planter at klare sig.

Prima FærdigHæks Lind er en fantastisk mulighed for at få en ny hæk på en eftermiddag, og en hæk som er "klar" med det samme. Lind fra Prima Færdighæk er en flot, kraftig hæk-plante, som kommer med jord og rødder, og er klar til at sættes i jorden. Når randen er gravet, skal færdighæk-planterne bare sættes i jorden, vandes og dækkes til, så har du en flot hæk, uden mange års ventetid.

Jordklumpen tæller ikke med i hækkens højdeangivelse. Dvs. hvis du vælger højden 150 cm, så er hækken 150 cm fra jord til top, når den er plantet hjemme hos dig.

Linden er løvfældende og kendetegnet ved kraftig vækst og en tæt bladmosaik af smukke hjerteformede blade. Bladene har takket rand der udmunder i en spids.

Omkring høst skifter bladets grønne nuancer i en kort periode til gul. Linden blomstrer først i juli  måned og bærer små, velduftende, hvid-gule blomster-kvaste med lang stilk. Nektaren fra lindens blomster der gør den er attraktiv for bier at besøge, og velegnet til honning. Lind er kendt som symbol på glæde og kærlighed, på grund af de hjerteformede blade, og derfor også kaldet Frejas træ.

Det botaniske navn for småbladet lind, eller skovlind, er Tilia cordata. Tilia cordata er ud af katost-slægten. Denne type lind kan blive op til 300 år gammel, og ses typisk som en harmonisk herregårds-hæk eller allé, som prydtræer i parker, ved præstegårde, større bondegårde eller ved landsbyers bystævne.

I mere end 9000 år har der vokset lind i Danmark. Fra 7000-500 f.kr. var lind yderst væsentlige træer i de danske skove. Herefter overtog bøgen lindens rolle. Lind blev en overgang næsten truet på grund af menneskers fældning og brug. I dag er Lind udbredt i hele Europa.