PlanteCenter Fyns logo

Forårslyng - Erica

Foråret er fantastisk, og du kan gøre din have endnu mere forårsfin med smukke lyngplanter. I vores store udvalg af forårslyng finder du varianter, der samlet kan give en blomstringsperiode fra januar til maj måned og således bidrage med fine farver til en vintertræt have.

Blander du dine forårslyng med efterårslyng og andre surbundsplanter, kan du således tilføre masser af farver til haven, ikke mindst med de mange stedsegrønne planter.

Forårslyng er også særdeles velegnede som bunddække i Rhododendronbedet eller i smukke krukker på terrassen.
Lyng er taknemmelige og hårdføre planter, du kan have glæde af i rigtig mange år.

Produkter

Et bed med forårslyng er utrolig smukt sammen med andre forårsbebudere, såsom påskeliljer, perlehyacinter og tulipaner, men også i en skøn harmoni med grønne vækster som bregner og prydgræsser vil de løfte dit surbundsbed op til næste niveau.

Forårslyng fås både i hvide, rosa og karminrøde farver, hvor også løvet varierer i forskellige grønne nuancer. Tilsammen giver det et smukt spil i dit surbundsbed.

 

De forårslyng, du finder hos os, er produceret i Danmark, og de er således vant til det danske klima. Det betyder, at de ikke skal tilpasse sig temperaturer og nedbør, når de bliver plantet hjemme i din have. Planterne er sunde og passet efter dansk standard, inden du modtager dem på din adresse.

Lyngplanten er en kompakt plante, der har brug for masser af luft omkring sig. Det vil sige, at nedfaldne blade bør fjernes fra lyngen for at undgå svampesygdomme. Nede i jorden er det også vigtigt for lyng, at der er porøs jord og masser af ilt. Dette opnår du bedst ved at plante lyng i god, grov spagnum. Ønsker du at drøje lidt på spagnummen, kan du vælge at blande sand eller grus i for at bevare den løse struktur. Dog er spagnum vigtig, da spagnum har den særlige egenskab, at den holder rigtig godt på fugten i jorden, uden den virker våd. Lyngplanter trives nemlig ikke i alt for tung og våd jord.

 

Lyng har en særligt mild og krydret duft, og blomsterne vil tiltrække masser af bier og sommerfugle til din have, hvilket også er til gavn for frugttræer og -buske. Der er således ikke noget at sige til, at lyng er rigtigt populære hos de danske haveejere, da de bidrager med både farver, dufte og bestøvning, og så er de tilmed meget lette at passe.

 

Hvornår skal jeg klippe forårslyng?

Du bør klippe dine forårslyng lige efter afblomstring. Dette tidspunkt er bedst for at planten ikke bliver tynd og ranglet at se på. Klip ikke planten helt tilbage til det hårde træ, men lad nogle af de små nåleformede blade være på hver gren, så planten kan skyde på ny.

 

Er forårslyng flerårige?

Forårslyng er flerårige planter, som du kan få glæde af i rigtig mange år, hvis de får den rette placering i haven, bliver plantet i god spagnum og vandet efter behov.

 

Hvordan skal jeg passe lyng?

Lyng er hårdfør og kræver minimal pleje og pasning, når først de er plantet korrekt. I tørre perioder kan du vande dine lyngplanter. Hvis dine lyng begynder at se triste ud, kan du lægge et lag af surbundsjord om planterne, som vil frigive de rette mængder næring. Det kan også være en god idé at blande surbundsjord i spagnummen, hvis du planter dine lyng sammen med for eksempel Storfrugtet Blåbær eller Azalea.