Stanley - Blommetræ

Stanley - Blommetræ

Et blommetræ af sorten ‘Stanley’ giver dejlige sveskeblommer, der er lette at dyrke i haven. Frugterne er store, sort-blå og aflange sveskeblommer.
Midt i september måned vil du med et blommetræ af sorten ‘Stanley’ i haven, kunne høste gode mængder af velsmagende sveskeblommer, der er velegnede til alverdens retter. Bla. blommegrød, blommetrifli eller blommerelish.
En god varm sommer, er Stanley-blommer også dejlige at spise, som friskplukkede frugter lige fra træet.

299,00 DKK

På lager - Levering Leveringstid 1-3 hverdage

Stanley den mest frugtbare og let dyrkelige sveskeblomme

Stanley blommetræer er til dig, der ønsker store, ovale og søde, let dyrkelige sveskeblommer i god kvalitet. Et Stanley-blommetræ er rigtbærende frugttræ, der minder en del om sorten ‘Italiensk sveske’ i smag og konsistens. Sorten ‘Stanley’ modner tidligere end ‘Italiensk sveske’. Et Stanley-blommetræ er selvbestøvende og middel kraftigtvoksende. Grenene er oprette til svagt hængende grene. Du vil modtage et flot frugttræ med 5-8 grene.

Sorten ‘Stanley’ har en forholdsvis sen blomstringsperiode. Har du flere blommetræer i haven, vil du kunne nyde en længere periode med smukke hvide blomster.

Et blommetræ af denne sort er tidligt frugtbart. Frugterne modner i midten af september måned. Som de fleste andre sveskeblommer, er også ‘Stanley’ lidt mere tør i konsistens, en diverse spiseblommer. Stanley blommer er en særdeles god sveskeblomme, der kan bruges til såvel vin som konservering. I varmere år kan Stanley blommer også anvendes som spiseblommer.

Blommesorten ‘Stanley’ kan føres tilbage til 1913 i USA. Her så sorten dagens lys, som en vellykket krydsning mellem blommesorterne ‘Agen’ og ‘Gran Duke’, på Forsøgsstationen ‘Genova’. 


Stanley blommetræer er selvbestøvende.

Læs mere om bestøvning af blommetræer.


Et Dansk produceret kvalitets blommetræ.