PlanteCenter Fyns logo
Sød Mandel 'Ferragnes'
Sød Mandel 'Ferragnes' blomster
Sød Mandel 'Ferragnes' mandler

Sød Mandel 'Ferragnes'

Produktinformation

499,00 DKK

Bedømmelse

5 ud af 5 stjerner

Læs anmeldelser

Kunne du tænke dig et meget smukt blomstrende Mandeltræ, der bærer store søde spisemandler, så er sorten ‘Ferragnes’ en af de absolut bedste, du kan dyrke i Danmark. Mandeltræet ‘Ferragnes’ er et meget dekorativt, busket løvfældende frugttræ, som står fantastisk flot.

Træets blomstring i foråret er et spektakulært syn, der tilføjer en betagende skønhed til haven, før frugterne begynder at udvikle sig. Dette gør Ferragnes-mandeltræet til et attraktiv træ året rundt, fra de første blomster til høsten af de lækre mandler, hvor der i helt op til 30 procent af skallerne faktisk er to mandler.

Samlet beløb ved stk er .

På lager - Leveringstid 2-4 hverdage

Prunus amyg. dulcis ‘Ferragnes’ - meget smukt Mandeltræ med store, søde Mandler

Prunus amyg. dulcis ‘Ferragnes’ er en kønt Mandeltræ med fint udbredt krone. Når du planter ‘Ferragnes’ Mandeltræer i din have, får du flotte buskede Mandeltræer med en højde på 3-6 meter. Før løvspring blomstrer ‘Ferragnes’ Mandeltræet med smukke, store, lyserøde blomster. Blomstringen i april-maj måned er en helt særlig tid i haven, når du har Mandeltræer. 

Du kan høste de velsmagende, modne mandler i september-oktober måned. ‘Ferragnes’ mandler har en sødmefuld og mild mandelsmag, helt uden bitterstof. Du kan spise de friske ‘Ferragnes’ mandler ligesom de er, eller anvende dem i salater, desserter og mange andre spændende retter. 

‘Ferragnes’ Mandeltræer kan plantes i almindelig, god næringsrig jord, der gerne må være veldrænet. Du kan dyrke  mandler på friland,  hvor der er lunt i din have, eller på espalier ved en sydvendt mur. Mandeltræet kan også dyrkes i drivhus. Med mandel-sorten ‘Ferragnes’ har du et hårdfør Mandeltræ, der trives godt i det danske klima. ‘Ferragnes’ er hårdfør helt ned til minus 25 grader.

Sorten er højtydende og robust, kendt for sine store, velsmagende mandler, som er berømte for deres søde smag og fremragende kvalitet. De brede kerner, omkring fire gange to en halv centimeter i skallen, er rige på E-vitamin og flerumættede fedtsyrer, hvilket gør dem til en sund snack, perfekt til juletidens hygge.

For at sikre frugtsætning på dette smukke træ, kræver det fremmedbestøvning. Det kan være fra et mandeltræ af en anden sort eller fra et andet træ i Prunus-slægten, for eksempel et ferskentræ eller et mirabelletræ.

A-Kvalitet, 60 cm. stamme
Leveres i 9,5 l. potte
Leveres direkte fra den danske producent.
Et Dansk produceret kvalitets Mandel

Vi leverer til hele Danmark

Fast lav fragt (brofast)