Storfrugtet hyldebær ‘Sampo’

Storfrugtet hyldebær ‘Sampo’

Velsmagende, mørk lilla til sorte, aromatiske hyldebær er hvad du vil kunne høste i sensommeren og det begyndende efterår, hvis du vælger hyldebærbusken ‘Sampo’. ‘Sampo’ er en meget frugtbar og rigtbærende sort af hyld. I juni og juli måned kan du plukke skønne, duftende blomster-skærme til hyldeblomstsaft. Med ‘Sampo’ får du en selvbestøvende og kraftig hyldebær-plante, der giver store klaser af velsmagende hyldebær.

129,00 DKK

Få besked når varen kommer på lager

Sambucus Nigra ‘Sampo’ - rigtbærende og kraftig, storfrugtet hyldebærbusk

Når du bestiller Sambucus Nigra ‘Sampo’, får du en stærk  og sund hyldebusk leveret i en solid 5-liters potte. Sampo-hyld trives hvor der er solrigt eller let skygge. Med en Sambucus Nigra ‘Sampo’ i haven, vil du kunne glæde dig til at høste de solmodne bær i september og oktober måned. 

 

Sampo-hyldebær har en tynd og fin, blød skræl. Når du høster de tunge frugt-skærme fulde af små og runde, fuldmodne, vitaminrige hyldebær, skal du være opmærksom på, at du ikke bør spise dem rå. Hyldebær har indholdsstoffer, der danner cyanid og blåsyre. Koger du dine hyldebær i 20 minutter, fjerner du let de giftige indholdsstoffer, og kan derefter anvende dine hyldebær til saft eller suppe. 

 

Sætter du flere sorter af hyld, vil du kunne opnå en endnu rigere høst af modne hyldebær. Sætter du sorten ‘Black Lace’ i haven sammen med ‘Sampo’, skaber du samtidig et smukt og varieret udtryk, med den traditionelle storfrugtede hylds grønne bladvækst og hvide blomstring som kontrast til den fligbladede hylds sort-røde høstfarver og rosa blomstring. 

 

Både hyldebær og blomster af hyldebær-sorten ‘Sampo’ kan fryses til senere brug. Du kan lave en herlig, frisk hyldeblomstsaft af de aromatiske, hvide blomsterskærme, og tilberede de mørke, søde bær til hyldebærsuppe eller hyldebærvin.